Valaciclovir

Valaciclovir

Valaciclovir is een virus-remmend geneesmiddel. Artsen schrijven dit medicijn onder andere voor bij infecties met het herpesvirus. De werkzame stof valaciclovir zorgt ervoor dat het virus zich niet langer kan uitbreiden, waardoor het uitdooft. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Valaciclovir?


Valaciclovir is een virus-remmend geneesmiddel. Artsen schrijven dit medicijn onder andere voor bij infecties met het herpesvirus. De werkzame stof valaciclovir zorgt ervoor dat het virus zich niet langer kan uitbreiden, waardoor het uitdooft. Valaciclovir is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Het herpesvirus veroorzaakt onder andere de volgende aandoeningen:


  • Een koortslip (herpes simplex), te herkennen aan een brandend, tintelend gevoel op of rond de lippen, gevolgd door pijnlijke blaasjes en zweertjes met korstvorming.
  • Herpes genitalis (herpes simplex) is een seksueel overdraagbare aandoening die jeuk, pijn, blaasjes en zweertjes met korstvorming in de vagina, op de schaamlippen of op de penis veroorzaakt.
  • Gordelroos (herpes zoster), dit is het gevolg van het virus dat ook waterpokken veroorzaakt. Bij deze aandoening heeft u last van pijn en jeuk, meestal aan een kant van de romp. Hierna wordt de huid rood en verschijnen er blaasjes.Valaciclovir maakt zowel het herpes simplex- als het herpes zostervirus inactief. Hierdoor nemen de klachten snel af. Het herpesvirus verdwijnt nooit uit het lichaam. Dit geneesmiddel wordt daarom soms ook gebruikt om te voorkomen dat het sluimerende virus opnieuw actief wordt.

Hoe gebruikt u Valaciclovir?


Slik de tabletten Valaciclovir zonder te kauwen door met voldoende vloeistof, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het maakt niet uit of u dit medicijn met of zonder voedsel inneemt. Maak de voorgeschreven kuur helemaal af. In de meeste gevallen duurt een kuur tussen de 1 en 10 dagen. Bij bepaalde infecties of om een nieuwe aanval van het virus te voorkomen, kan een arts een langere kuur voorschrijven.

Dosering


Valaciclovir is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Bij het behandelen van een koortslip en herpes genitalis is de aanbevolen dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: Tweemaal daags 500 tot 2000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Bij gordelroos geldt het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen: driemaal daags 1000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Lees voor gebruik de bijsluiter en wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen


Dit geneesmiddel kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals:


  • Misselijkheid, diarree, buikpijn of andere maagdarmklachten;
  • Duizeligheid;
  • Overgevoeligheid van de huid voor uv-straling.Raadpleeg een arts als de bijwerkingen hevig zijn of niet vanzelf overgaan. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Valaciclovir is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze virusremmer niet als u:


  • Overgevoelig bent voor valaciclovir of een van de gebruikte hulpstoffen.Overleg met een arts of Valaciclovir geschikt voor u is als u ouder bent dan 65 jaar, een nier- of leverafwijking heeft of lijdt u aan andere aandoeningen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke andere geneesmiddelen u gebruikt: deze kunnen een wisselwerking hebben met Valaciclovir.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Valaciclovir mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Dit geneesmiddel kan uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van duizeligheid of andere klachten waardoor u niet alert reageert.

Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn erger maken of uitlokken. Beperk of staak het gebruik van sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Valaciclovir

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven