Valtrex

Valtrex

Valtrex is een virusremmer. Het werkt onder andere tegen bepaalde vormen van het herpesvirus. De werkzame stof valaciclovir remt de groei van het virus, waardoor het uitdooft. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Valtrex?


Valtrex is een virusremmer. Het werkt onder andere tegen bepaalde vormen van het herpesvirus. De werkzame stof valaciclovir remt de groei van het virus, waardoor het uitdooft. U kunt dit medicijn alleen op recept van een arts bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Valtrex wordt vaak voorgeschreven bij een koortslip, de geslachtsziekte herpes genitalis en bij gordelroos.

Bij een koortslip (herpes simplex) heeft u last van de volgende klachten:


  • Een brandend, tintelend gevoel op of rond de lippen, gevolgd door pijnlijke blaasjes en zweertjes met korstvorming.Herpes genitalis (herpes simplex) is een seksueel overdraagbare aandoening die te herkennen is aan:

  • Jeuk en/of pijn aan de vagina, schaamlippen of penis, gevolgd door blaasjes en zweertjes met korstvorming.Gordelroos is een gevolg van het herpes zostervirus, het virus dat ook waterpokken veroorzaakt. Deze aandoening geeft de volgende symptomen:

  • Pijn en jeuk, meestal aan een kant van de romp, gevolgd door roodheid van de huid en blaasjes.Valtrex pakt zowel het herpes simplex- als het herpes zostervirus aan. Hierdoor nemen de klachten snel af.

Hoe gebruikt u Valtrex?


Dit geneesmiddel kan gebruikt worden om een infectie met het herpesvirus te bestrijden of om een nieuwe aanval van het virus te voorkomen. Slik de tabletten op een vast tijdstip door met voldoende vloeistof. Maak de door een arts voorgeschreven kuur helemaal af. De lengte van de kuur varieert meestal van 1 tot 10 dagen. Als u Valtrex slikt om een nieuwe aanval te voorkomen, moet u dit geneesmiddel langdurig gebruiken. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet innemen.

Dosering


Valtrex is verkrijgbaar bij de Dokteronline.com samenwerkende apotheek in diverse sterktes. Een arts weet welke sterkte u moet gebruiken en hoe vaak u dit geneesmiddel in moet nemen. Bij het behandelen van een koortslip en herpes genitalis is de aanbevolen dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: Tweemaal daags 500 tot 2000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Bij gordelroos geldt het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen: driemaal daags 1000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Lees voor gebruik de bijsluiter en wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen


Valtrex kan soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, diarree, buikpijn);
  • Duizeligheid;
  • Overgevoeligheid van de huid voor uv-straling.Overleg met een arts als u veel last krijgt van deze of andere klachten. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen van dit medicijn.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Valtrex is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze virusremmer niet als u:


  • Overgevoelig bent voor valaciclovir of een van de gebruikte hulpstoffen.Bent u ouder dan 65 jaar, heeft u een nier- of leverafwijking of lijdt u aan andere aandoeningen, overleg dan met een arts of u Valtrex veilig kunt gebruiken. Meld ook aan een arts als u andere geneesmiddelen gebruikt: deze kunnen een wisselwerking hebben met Valtrex.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Het gebruik van Valtrex tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding wordt afgeraden.

De bijwerkingen van Valtrex kunnen uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Combineer Valtrex liever niet met sterke drank. Alcohol kan de bijwerkingen van dit medicijn erger maken of uitlokken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Valtrex

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven