Vaniqa

Vaniqa

Vaniqa is een crème die het ingrediënt eflornithine bevat en wordt voorgeschreven bij overtollige haargroei (hirsutisme). Eflornithine remt de werking van het enzym ornithine decarboxylase. Dit enzym bevindt zich in de haarzakjes en stimuleert de haargroei. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Vaniqa?


Vaniqa is een crème die het ingrediënt eflornithine bevat en wordt voorgeschreven bij overtollige haargroei (hirsutisme). Eflornithine remt de werking van het enzym ornithine decarboxylase. Dit enzym bevindt zich in de haarzakjes en stimuleert de haargroei. Vaniqa zorgt dat de haargroei stagneert, zodat u minder last heeft van overmatige haargroei.

De toepassing van Vaniqa


Vaniqa crème is uitsluitend bedoeld voor vrouwen met een teveel aan haargroei in het gezicht, op de kin en op de hals. Het is niet geschikt voor andere delen van het lichaam. Wereldwijd bedraagt het percentage vrouwen dat te maken heeft met overtollige groei van het gezichtshaar zo'n 40% . Deze ongewilde haargroei kan worden bestreden met Vaniqa zalf. Besef dat de eflornithine in het middel het haar niet verwijderd, maar de groei ervan afremt. Vrouwen die lijden aan hirsutisme in het gezicht worden aangeraden om naast het gebruik van Vaniqa tevens andere methoden te blijven toepassen. Men kan hierbij denken aan het epileren of waxen van de haartjes.

Gebruik en dosering Vaniqa


Voor de juiste werking van Vaniqa crème is het van belang om de ongewenste gezichtsbeharing eerst te verwijderen. Doe dit op de manier die u gewend bent hiervoor toe te passen. Vervolgens dient u het gezicht of de hals te wassen met een milde zeep en droog te deppen. Wacht minimaal vijf minuten met het opbrengen van de Vaniqa crème. Voor het te behandelen huidgedeelte is maar een kleine hoeveelheid crème nodig, ongeveer ter grootte van een doperwt. Smeer de crème uit over de kin, wangen en/of hals en masseer dit diep in de huid. Voor het beste resultaat dient u de huid twee maal per dag met Vaniqa crème te behandelen. Make-up en andere cosmetische middelen kunt u blijven gebruiken, maar mogen niet eerder dan vijf minuten na het insmeren worden aangebracht.

Binnen twee maanden na het starten met Vaniqa, zal de haargroei sterk zijn afgenomen en het resultaat zichtbaar zijn. Behandel het gezicht en de nek dagelijks voor een blijvend effect.

Bijwerkingen Vaniqa crème


Er zijn diverse bijwerkingen die kunnen optreden, maar deze hoeven vanzelfsprekend niet bij iedereen die Vaniqa gebruikt voor te komen. Tot de bekendste bijwerkingen behoren het rood worden van de huid, het ontstaan van lichte acne of uitslag, een droog aanvoelende huid, jeuk en het ingroeien van haren. De meeste van deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard, maar neem contact op met een arts bij aanhoudende irritaties.

Wanneer moet het gebruik van Vaniqa worden vermeden?


Gebruik Vaniqa zalf niet wanneer u allergisch bent voor eflornithine hydrochloride of enig ander ingrediënt. Pas op met het toepassen van Vaniqa crème op een beschadigde huid of wanneer u een verminderde leverfunctie heeft. Daarnaast is het middel niet geschikt voor mannen, meisjes jonger dan twaalf jaar oud, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Vaniqa

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven