Vermoeidheid

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een normaal verschijnsel. Na lichamelijke en geestelijke inspanning heeft het lichaam rust nodig om te herstellen. Rust krijgt het lichaam in de vorm van ontspanning en slaap. Hoe beter de conditie van lichaam en geest, des te minder snel raakt men vermoeid. Sommige mensen raken echter zeer snel vermoeid. Er is dan mogelijk sprake van chronische vermoeidheid.

Klachten bij vermoeidheid zijn vooral een verminderde concentratie, lusteloosheid en sufheid. In het moderne snelle leven is hier eigenlijk geen plaats voor. Vermoeidheid kan daarom een grote last zijn.

Naast normale vermoeidheid (na inspanning) kan het een symptoom zijn van een ziekte. Soms is vermoeidheid onverklaarbaar. Als dit meerdere maanden aanhoudt, is er sprake van chronisch vermoeidheidssyndroom. Maar liefst 1 op de 3 Nederlanders zegt vermoeid te zijn. Als u er veel last van heeft, kan het helpen om vitaminen te gebruiken.

Bij vermoeidheid kan het lichaam behoefte hebben aan extra vitaminen en mineralen. Vitamine B12 kan (over)vermoeidheid helpen bestrijden. Hiernaast zijn er verschillende multi-vitaminen en supplementen die uw lichaam een extra steun kunnen geven wanneer u vermoeid bent.

U kunt voordelig bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en drogisterijen, betrouwbare en effectieve vitaminen en supplementen bestellen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie