Verrumal

Verrumal

Verrumal is een aanstipmiddel voor wratten. De vloeistof bevat twee werkzame stoffen: Fluorouracil, een middel dat de groei van wratten remt, en Salicylzuur, een medicijn dat de huidlaag weker maakt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Verrumal is niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van "Wratten"

Wat is Verrumal?


Verrumal is een aanstipmiddel voor wratten. De vloeistof bevat twee werkzame stoffen:


  • Fluorouracil, een middel dat de groei van wratten remt, en
  • Salicylzuur, een medicijn dat de huidlaag weker maakt.De aanstipvloeistof zorgt ervoor dat de wratten binnen zes weken verdwijnen. U kunt Verrumal online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Dit geneesmiddel is receptplichtig. Het recept wordt online voor u verzorgd na een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Verrumal voor bij wratten. Wratten worden veroorzaakt door een virus (hpv). De besmette cellen zorgen voor vergroeiingen van de huid, waardoor knobbeltjes met een bloemkoolachtige structuur ontstaan. Wratten komen vaak voor op de voeten en handen, maar kunnen soms ook andere lichaamsdelen ontsieren. Verrumal zorgt ervoor dat wratten snel verdwijnen. De vloeistof dringt diep door in de aangedane huid en vormt bovendien een afsluitend laagje over de wrat. Na zes weken is de wrat grotendeels of helemaal verdwenen.

Hoe gebruikt u Verrumal?


Breng Verrumal aanstipvloeistof alleen op de wrat zelf aan. Bescherm de omliggende, gezonde huid eventueel met wat vaseline of andere vette zalf voordat u het medicijn aanbrengt. Laat de vloeistof even drogen voordat u kleding aantrekt. Verrumal vormt een dun laagje over de wrat. Verwijder het oude laagje voordat u Verrumal opnieuw aanbrengt. Gebruik dit geneesmiddel niet op grote delen van de huid: dit medicijn is uitsluitend geschikt voor behandeling van maximaal 25 vierkante centimeter (5 x 5 cm) huidoppervlak. Was na het aanbrengen uw handen en zorg ervoor dat de vloeistof niet in uw ogen, mond of neus komt.

Dosering


Verrumal is online beschikbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen en kinderen: gedurende maximaal zes weken twee- tot driemaal daags de wrat aanstippen met een kleine hoeveelheid vloeistof.Zodra de wrat verdwenen is, moet u de huid nog 1 week blijven behandelen met de vloeistof om te voorkomen dat de wrat terugkomt. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor gebruik bij zuigelingen en hele jonge kinderen, tenzij een arts anders adviseert. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Verrumal kan soms wat bijwerkingen veroorzaken. Het gaat daarbij om klachten als:


  • Huidirritatie op of rond de plekken waar de vloeistof is aangebracht;
  • Schilferende huid;
  • Hoofdpijn;
  • Droge of geïrriteerde ogen.In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen. Raadpleeg een arts als de bijwerkingen hevig zijn of als u langdurig last heeft van de klachten.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Verrumal is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor fluorouracil, salicylzuur of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Behandeld wordt of onlangs behandeld bent met een virusremmend medicijn;
  • Lijdt aan een nierfunctiestoornis.Gebruikt u verder nog medicijnen of heeft u last van gezondheidsklachten, overleg dan met een arts over het gebruik van Verrumal. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Verrumal niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Verrumal

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven