Victoza

Afvallen met Victoza


Victoza: van diabetesmedicijn naar afslankmiddel?


Bijwerkingen van medicijnen kunnen vervelend zijn. Maar soms gebeurt het ook dat bijwerkingen iets positiefs opleveren. Dit laatste lijkt het geval te zijn bij Victoza. Er klinken namelijk optimistische geluiden over de afslankende werking van dit diabetesmedicijn. Patiënten met diabetes type 2 krijgen door dit glucoseverlagende middel niet alleen een stabielere bloedsuiker, maar ook minder honger. Vervolgens is het een simpel rekensommetje: minder honger = minder eten. En wie minder eet, verliest gewicht. Is Victoza dan de langverwachte redding in de strijd tegen obesitas ?

Twee vliegen in een klap


Wetenschappers zijn al enige tijd bezig om het effect van Victoza op overgewicht te onderzoeken. Inmiddels zijn al heel wat proefpersonen getest, en lijkt het er inderdaad op dat afvallen met Victoza mogelijk is. En dat is goed nieuws, want juist mensen met diabetes type 2 zijn gebaat bij een gezond gewicht. Obesitas maakt het lichaam namelijk minder gevoelig voor insuline, waardoor er meer medicatie gebruikt moet worden. Als het diabetesmiddel Victoza inderdaad een afslankende werking heeft, slaat het dus twee vliegen in een klap. Maar ook zwaarlijvige mensen zonder suikerziekte zullen baat hebben bij de eetlustremmende werking van Victoza.

Liraglutide: het geheim achter Victoza


De werkzame stof in Victoza is liraglutide, een geneesmiddel dat voor een stabiele bloedsuiker zorgt door de aanmaak van insuline te stimuleren en de afgifte van glucose in het bloed te vertragen. Een prima medicijn voor diabetes type 2 patiënten dus. Maar blijkbaar heeft liraglutide ook invloed op het hongercentrum in de hersenen, waardoor de gebruiker eerder het gevoel krijgt verzadigd te zijn. Bovendien werkt de maag trager onder invloed van dit medicijn. Het duurt langer voordat voedsel van de maag naar de darm wordt getransporteerd. En dat zorgt voor aardig wat gewichtsverlies. Tot wel 10 kilo per jaar, om precies te zijn.

Afvallen met Victoza


Wie denkt dat afvallen met Victoza een fluitje van een cent is, heeft het mis. Dit medicijn is niet een tovermiddel dat een bierbuikje of dikke dijen moeiteloos laat verdwijnen. De proefpersonen die met behulp van dit medicijn afslankten, moesten weldegelijk hun eetpatroon aanpassen en vaker naar de sportschool. Wel is het zo dat het eetlustremmende effect van dit middel het afslanken en op gewicht blijven een stuk gemakkelijker maakt. De producenten van het geneesmiddel zijn voorlopig nog bezig om Victoza goedgekeurd te krijgen als afslankproduct. Volgens berichten in de media zou dat binnen afzienbare tijd moeten lukken. Tot die tijd blijft het bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in ieder geval beschikbaar als medicijn tegen diabetes type 2. Een medicijn met een prettige bijwerking.

* Prijs is inclusief BTW.