Voltarol

Voltarol

Voltarol is een ontstekingsremmende pijnstiller. De werkzame stof diclofenac verlicht pijn, vermindert zwellingen en roodheid, en verlaagt koorts. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Voltarol?


Voltarol is een ontstekingsremmende pijnstiller. De werkzame stof diclofenac verlicht pijn, vermindert zwellingen en roodheid, en verlaagt koorts. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Voltarol wordt veel gebruikt bij gewrichtsklachten, waaronder:


 • Artrose;
 • Ziekte van Bechterew;
 • Reumatoïde artritis;
 • Acute jicht;
 • Spier- of gewrichtspijn als gevolg van een blessures of overbelasting.Soms wordt Voltarol ook gebruikt om andere hevige pijnklachten te verlichten, zoals migraine, menstruatiepijn en pijn bij griep of andere ziekte.

Hoe gebruikt u Voltarol?


Voltarol is onder andere verkrijgbaar bij de apotheek als tablet met vertraagde afgifte en als zetpil. Slik de tablet zonder te kauwen door met wat vloeistof. Dit mag voor of na de maaltijd. Als u Voltarol na het eten inneemt vermindert dat de kans op eventuele maagklachten. De zetpil is bedoeld voor anaal gebruik. In de bijsluiter leest u hoe u de zetpil moet inbrengen.

Een arts bepaalt hoe lang u Voltarol moet blijven gebruiken. Raadpleeg een arts als de klachten na een aantal dagen niet verminderd zijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Dosering


De dosering van Voltarol hangt af van de aandoening waarvoor u deze pijnstiller gebruikt. Een arts weet welke dosering u moet gebruiken. Wijk niet af van dit advies. De algemene richtlijnen voor de dosering van Voltarol zijn als volgt:


 • Volwassenen: eenmaal daags 1 tablet of zetpil à 75 of 100 mg.Voltarol is vanwege de hoge dosering niet geschikt voor kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Voltarol kan bijwerkingen veroorzaken, al hebben de meeste gebruikers hier geen last van. Eventuele bijwerkingen waarmee u te maken zou kunnen krijgen zijn onder andere:


 • Maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, brandend maagzuur, verstopping, diarree, winderigheid);
 • Hoofdpijn;
 • Duizeligheid;
 • Maagdarmzweer (zelden, te merken aan maag- of buikpijn, bloederige diarree of zwarte ontlasting).Overleg met een arts als u veel last heeft van deze of andere klachten. Een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Voltarol is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor diclofenac, andere pijnstillers van het type NSAID of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt of geleden heeft aan een maagdarmbloeding, of als u lijdt aan een darmontsteking (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn);
 • Lijdt aan een lever-, nier-, beenmerg- of hartafwijking;
 • Lijdt aan een bloedingsprobleem of als u ooit een bloeding in de hersenen heeft gehad.Overleg met een arts over het gebruik van dit medicijn als u lijdt aan andere gezondheidsproblemen. Slikt u verder nog medicijnen? Vermeld dit dan bij uw bestelling bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. Sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Voltarol. Een arts weet om welke medicijnen het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Het gebruik van Voltarol wordt afgeraden aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Overleg met een arts over het gebruik van een veiliger medicijn.

Voltarol kan bijwerkingen geven die uw rijvaardigheid beïnvloeden, zoals duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Alcohol irriteert de maag, net als Voltarol tabletten kunnen doen. Staak of verminder uw alcoholconsumptie zolang u Voltarol gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Voltarol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven