Waterstofperoxide

Waterstofperoxide

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Waterstofperoxide werkt ontsmettend. Het doodt bacteriën die in de mondholte voorkomen en voorkomt op die manier ontstekingen en tandbederf. Waterstofperoxide wordt verdund gebruikt als mondspoeling. Doordat de vloeistof bruist, maakt het de mondholte en het gebit ook op moeilijk bereikbare plekken goed schoon. Meer info

Laagste prijs
€ 1,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Waterstofperoxide?


Waterstofperoxide werkt ontsmettend. Het doodt bacteriën die in de mondholte voorkomen en voorkomt op die manier ontstekingen en tandbederf. Waterstofperoxide wordt verdund gebruikt als mondspoeling. Doordat de vloeistof bruist, maakt het de mondholte en het gebit ook op moeilijk bereikbare plekken goed schoon.

Waar wordt het product voor gebruikt?


U kunt Waterstofperoxide gebruiken als u last heeft van een ontsteking aan het mondslijmvlies, bijvoorbeeld bij aften of een tandvleesontsteking. Tandartsen raden aan om de mond met waterstofperoxide te ontsmetten na een tandheelkundige ingreep, wanneer tandenpoetsen (tijdelijk) niet mogelijk is. Dit bevordert de wondgenezing en voorkomt het ontstaan van een ontsteking in de mond en gaatjes in het gebit.

Hoe gebruikt u Waterstofperoxide?


Waterstofperoxide is verkrijgbaar als geconcentreerde vloeistof. Voor gebruik moet u dit middel verdunnen met eenzelfde hoeveelheid lauw water. Bewaar de verdunde vloeistof in de koelkast. Gebruik dit middel niet langer dan 7 dagen achtereen zonder advies van de arts. Spoel de mond pas na (of in plaats van) het tandenpoetsen met de waterstofperoxide-oplossing. Slik de vloeistof niet door.

Dosering


Tenzij de (tand)arts anders adviseert, zijn de gebruikelijke richtlijnen voor de dosering van Waterstofperoxide als volgt:


  • Viermaal daags gedurende 1 tot 2 minuten de mond spoelen met een oplossing van 15 ml waterstofperoxideconcentraat en 15 ml water.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u Waterstofperoxide gebruikt, kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld:


  • Een vieze smaak in de mond;
  • Blaasjes op de tong (bij langdurig gebruik).In de bijsluiter vindt u meer informatie over de bijwerkingen. Let op: waterstofperoxide heeft een blekend effect op haren en textiel. Pas op met beddengoed en kleding.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?


Gebruik Waterstofperoxide niet als u overgevoelig bent voor waterstofperoxide of een van de gebruikte hulpstoffen. Geef het mondspoelmiddel niet aan kleine kinderen: de kans dat zij de vloeistof doorslikken is te groot.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Er gelden geen waarschuwingen wat betreft zwangerschap, rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Waterstofperoxide

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven