Xenical

Xenical

Xenical is een afslankmiddel. De werkzame stof orlistat zorgt ervoor dat de darmen minder vetten uit de voeding kunnen opnemen, waardoor het lichaam minder calorieën binnenkrijgt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Xenical?


Xenical is een afslankmiddel. De werkzame stof orlistat zorgt ervoor dat de darmen minder vetten uit de voeding kunnen opnemen, waardoor het lichaam minder calorieën binnenkrijgt. Het onverteerde vet wordt via de ontlasting afgevoerd. In combinatie met een caloriebeperkt dieet en meer beweging zorgt Xenical voor gewichtsverlies. Afvallen met dit medicijn gaat sneller dan afvallen zonder hulpmiddel. Het afslanken is hierdoor gemakkelijker en langer vol te houden.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Dit geneesmiddel wordt alleen voorgeschreven aan mensen die lijden aan een behoorlijk overgewicht: u komt pas in aanmerking voor een behandeling met Xenical als u een BMI van 28 punten of hoger heeft. Obesitas kan leiden tot allerlei aandoeningen, zoals een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes. Xenical helpt u om een gezond gewicht te bereiken.

Hoe gebruikt u Xenical?


Xenical bestaat uit capsules van 120 mg. Slik de capsule zonder te kauwen door met een glas water. Doe dit vlak voor, tijdens of tot een uur na de maaltijd. Dit afslankmiddel werkt alleen als er vet in de voeding zit. Neemt u een maaltijd die geen of nauwelijks vet bevat (zoals magere yoghurt of een rijstwafel), dan hoeft u de capsule niet in te nemen. Het is echter niet de bedoeling dat u veel vet eet. Een te vette maaltijd kan leiden tot darmklachten zoals buikpijn en diarree. Bovendien past een vetrijke maaltijd niet in een caloriebeperkt dieet.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen vanaf 18 jaar: driemaal daags 1 capsule voor, tijdens of tot 1 uur na de maaltijd innemen met voldoende vloeistof.Lees voor gebruik de bijsluiter. Xenical is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Xenical kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Darmklachten, zoals buikpijn, winderigheid, vettige ontlasting of diarree;
  • Hoofdpijn;
  • Lage bloedsuikers.De bijwerkingen zijn meestal licht van aard verdwijnen na een poosje vanzelf. Darmklachten kunt u voorkomen door minder vet te eten. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Xenical is niet voor iedereen een geschikt afslankmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor orlistat of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan het chronisch malabsorbtiesyndroom of een leverstoornis.Xenical heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde antistollingsmiddelen en geneesmiddelen voor schildklierafwijkingen. Vermeld bij uw aanvraag altijd welke andere medicijnen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit afslankmiddel uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Xenical beïnvloedt uw reactievermogen niet.

U kunt bij gebruik van dit medicijn in principe gewoon alcohol drinken. Houd er echter wel rekening mee dat alcoholische dranken niet in een caloriebeperkt dieet passen.

Reviews (4)
4.5 / 5 gebaseerd op 4 reviews

Xenical

(5/5)
Brunssum,

Ik ben wederom heel tevreden met xenical. Nu 1 maand bezig (1 per dag) en 7 kilo kwijt. (vraag me alleen af, waarom orlistat voordeliger is terwijl de samenstelling hetzelfde lijkt)

Xenical

(5/5)
België,

Ben nu 3 weken bezig met Xenical. Ben reeds 8.5 kg kwijt. Weliswaar in combinatie met een dieet. Valt erg goed mee want dan heb je ook geen last van de neveneffecten (ongecontroleerde ontlasting). Ik ben 100 tevreden, had nooit gedacht op 3 weken tijd reeds 25 van de kgs kwijt te zijn om op mijn uiteindelijk streefgewicht te komen.

Heel goed

(4/5)
Rotterdam,

Ik heb 5 kilo in een maand verloren.Ik wil heel graag door.

Xenical werkt echt

(4/5)
Den Bosch,

Ik ben altijd een beetje huiverig voor medicijnen die zouden helpen bij het afvallen. Vaak geeft het geen resultaat. Maar met Xenical verloor ik echt gewicht. Nog even en ik ben weer op mijn ideale gewicht.

Product review - Xenical

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven