Xenical

Ben ik te zwaar? Gebruik de BMI formule


Op het moment dat u zwaarder bent dan goed voor u is, heeft u overgewicht. De verhouding tussen lichaamslengte en lichaamsgewicht bepaalt of u te zwaar bent of niet.

Deze verhouding is eenvoudig te berekenen door uw lichaamsgewicht in kg, te delen door de lengte in m in het kwadraat. De uitkomst is uw Body Mass Index.

In formule: BMI = kg / m²

In onderstaande tabel ziet u of u een gezond gewicht heeft of dat het voor uw lichaam verstandig is een paar kilo’s aan te komen of af te vallen.

BMI (kg/m2)


onder 18,5 Ondergewicht
18,5 – 25 Een gezond gewicht
25 – 30 Overgewicht
30 – 35 Obesitas (=ernstig overgewicht)
35 – 40 Ernstige obesitas
boven 40 Morbide (=ziekelijk) obesitas

Steeds meer mensen in de westerse wereld komen op een BMI van boven de 25 te zitten. Wanneer dit ook bij u het geval is, is het aan te raden actie te ondernemen. Er kleven namelijk ernstige risico`s aan overgewicht. Wanneer u hulp nodig heeft bij het afvallen, kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts. Ook kunt u hier meer informatie lezen, bijvoorbeeld in 7 stappen slank met Xenical.

Let op: bovenstaande informatie is slechts beknopt en onvolledig. De informatie is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nimmer een (eigen) mening, opinie of advies van Dokteronline.com. Voor gedetailleerde informatie over eventueel genoemde producten en bijwerkingen verwijzen wij u naar de desbetreffende bijsluiter.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.