Xenical

Wisselwerkingen Xenical


Xenical kan bij de volgende middelen wisselwerkingen geven:

De afweeronderdrukkende middelen ciclosporine (Neoral, Sandimmune), tacrolimus (Prograft) en sirolimus (Rapamune). De hoeveelheid hiervan in uw bloed kan afnemen als u dit vermageringsmiddel gaat gebruiken. Uw arts zal de dosering waarschijnlijk aanpassen. Als u stopt met het vermageringsmiddel kan de hoeveelheid afweeronderdrukkend middel weer te veel toenemen, waardoor uw afweer te veel afneemt en u sneller infecties oploopt. Geef altijd aan welke middelen u gebruikt als u een andere arts (zoals Dokteronline.com) consulteerd. Ook kunnen uw nieren schade oplopen. Stop daarom alleen in overleg met uw arts. Uw arts zal dan uw nierfunctie en de hoeveelheid afweeronderdrukkend middel in het bloed controleren en mogelijk de dosering aanpassen.

Bepaalde vetoplosbare vitaminen, zoals vitamine A, D, E en K worden minder uit het voedsel opgenomen. Sommige mensen kunnen een tekort aan deze vitamines krijgen. Overleg met uw arts of het voor u zinvol is om extra vitamines te gebruiken. Vaak wordt geadviseerd om een multi vitamine te gebruiken.

Let op: bovenstaande informatie is slechts beknopt en onvolledig. De informatie is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nimmer een (eigen) mening, opinie of advies van Dokteronline.com. Voor gedetailleerde informatie over eventueel genoemde producten en bijwerkingen verwijzen wij u naar de desbetreffende bijsluiter.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.