Xolair

Xolair

Xolair is een medicijn dat onder de huid wordt ingespoten. De werkzame stof omalizumab zorgt ervoor dat de aanmaak van bepaalde afweerstoffen in het lichaam onderdrukt wordt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Xolair?


Xolair is een medicijn dat onder de huid wordt ingespoten. De werkzame stof omalizumab zorgt ervoor dat de aanmaak van bepaalde afweerstoffen in het lichaam onderdrukt wordt. Hierdoor worden allergische reacties van de luchtwegen voorkomen en zullen benauwdheidsaanvallen afnemen.

Waarvoor wordt Xolair gebruikt?


Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven aan volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar met ernstige vormen van allergisch astma, bij wie andere medicatie tegen astma (luchtwegverwijders, luchtwegbeschermers) niet afdoende werkt. Meestal gebruikt u Xolair dan ook in combinatie met andere medicatie tegen astma, zoals een inhalatiemiddel met corticosteroïden.

Hoe gebruikt u Xolair?


Een Xolair injectie wordt via een injectie onder de huid (subcutaan) toegediend. Dit medicijn werkt langdurig: de injecties zijn meestal eens in de 2 tot 4 weken nodig. Het duurt een aantal weken tot maanden voordat het effect van Xolair merkbaar is: de frequentie en hevigheid van de benauwdheidsaanvallen nemen geleidelijk af. Xolair is een geneesmiddel dat langdurig gebruikt moet worden. Stop nooit zomaar met de behandeling: de astma kan dan weer verergeren.

Bewaar Xolair tot gebruik in de koelkast (niet in vriezer).

Dosering


Xolair bevat 150 mg omalizumab per ml en is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in voorgevulde spuiten van 0,5 ml (bevat 75 mg werkzame stof) of 1 ml (bevat 150 mg werkzame stof).
De arts bepaalt welke sterkte u nodig heeft en hoe vaak u een Xolair injectie moet krijgen. Dit hangt onder andere af van uw bloedwaarden en lichaamsgewicht.

Bijwerkingen


Bijwerkingen van Xolair zijn onder andere:


  • irritatie of ontsteking van de huid op de plek waar geïnjecteerd is. Dit neemt in de uren na de injectie af
  • keelpijn en/of griepachtige klachten als koude rillingen, spierpijn, misselijkheid
  • hoofdpijn (vlak na het toedienen van de injectie), hiervoor kunt u paracetamol nemen.Lees de bijsluiter voor een compleet overzicht van mogelijke bijwerkingen en overige waarschuwingen. Overleg met uw arts als u last heeft van ernstige bijwerkingen, of als u klachten krijgt die niet vermeld staan in de bijsluiter.

Zwangerschap/borstvoeding


Er is niet veel bekend over het effect dat Xolair heeft op een baby of foetus. Het gebruik van Xolair wordt dan ook afgeraden als u zwanger bent of wilt worden, of wanneer u borstvoeding geeft. Volg hierbij echter altijd het advies van uw arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Xolair

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven