Xyloproct

Xyloproct

Xyloproct is een zalf die wordt toegepast bij aambeien, anale kloofjes en andere anale ongemakken. Dit product bestaat uit twee werkzame hoofdbestanddelen: hydrocortison, een ontstekingsremmend en jeukstillend middel, en lidocaïne, een medicijn dat de huid lokaal verdooft. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Xyloproct?


Xyloproct is een zalf die wordt toegepast bij aambeien, anale kloofjes en andere anale ongemakken. Dit product bestaat uit twee werkzame hoofdbestanddelen: hydrocortison, een ontstekingsremmend en jeukstillend middel, en lidocaïne, een medicijn dat de huid lokaal verdooft. Deze combinatie zorgt ervoor dat klachten als jeuk en pijn in en rond de anus snel worden verlicht.

Waar wordt het voor gebruikt?


Xyloproct wordt voorgeschreven bij jeuk en pijn als gevolg van aambeien of anale kloofjes. Aambeien komen vaak voor en ontstaan als de zwellichamen boven de sluitspier (anus) opzetten onder hoge druk. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij te hard persen tijdens de ontlasting, of door een bevalling. Aambeien veroorzaken jeuk, irritatie en pijn in of rond de anus. Ook kunnen de bloedvaatjes in aambeien kapot gaan, waardoor er wat bloed met de ontlasting meekomt. Soms zakt een aambei naar buiten. Dat wordt een uitwendige aambei genoemd. Xyloproct bevat naast jeuk- en pijnstillende middelen ook zinkoxide, dat samentrekkend werkt. Hierdoor worden de aambeien kleiner en verdwijnen de bijbehorende symptomen snel.

Hoe gebruikt u Xyloproct?


Xyloproct zalf moet dun op de aangedane plekken rond de anus worden aangebracht. Xyloproct wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek met een applicator waarmee u de zalf eventueel ook wat dieper in de anus kunt aanbrengen. In de bijsluiter leest u alles over het gebruik van de applicator. Xyloproct mag niet te lang achtereen worden gebruikt. Wijk daarom niet af van de voorgeschreven dosering en raadpleeg een arts als er na een week geen verbetering is opgetreden.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:


  • Tweemaal daags en na iedere ontlasting een kleine hoeveelheid Xyloproct zalf aanbrengen op en rond de aambeien.Gebruik per dag maximaal 6 gram zalf. Xyloproct is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Het gebruik van Xyloproct kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.
  • Dunner worden van de huid op de plekken waar het product is aangebracht.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Xyloproct uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Xyloproct heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer en mag alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Xyloproct

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven