Yasmin

Yasmin bestellen bij de apotheek als betrouwbaar voorbehoedsmiddel


Yasmin, de nieuwe combinatiepil


Er zijn veel anticonceptiepillen verkrijgbaar. Yasmin is een relatief nieuwe pil die sinds 2001 op de markt is. Yasmin valt onder de zogenaamde sub-50 anticonceptiepillen: één pil bevat minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon. Omdat Yasmin twee hormooncomponenten bevat, wordt deze pil een combinatiepil genoemd.

Yasmin wordt niet alleen voorgeschreven als anticonceptiemiddel, maar kan ook worden ingezet om menstruatieklachten tegen te gaan.

Yasmin: als voorbehoedsmiddel of tegen menstruatiepijn
Yasmin is bedoeld om zwangerschap te voorkomen. Deze anticonceptiepil wordt soms echter ook voorgeschreven bij menstruatieklachten zoals:

  • Hevige of langdurige bloedingen;
  • Buikpijn, krampen;
  • Stemmingswisselingen.


Vrouwen die last hebben van deze en/of andere klachten als ze ongesteld zijn, kunnen Yasmin kopen om de symptomen te verminderen. Als voorbehoedsmiddel kent Yasmin een aantal voordelen ten opzichte van de 'oudere' anticonceptiepillen: Yasmin is een vrij lichte pil die over het algemeen goed wordt verdragen en weinig bijwerkingen geeft.

Hoe werkt Yasmin?


Yasmin bevat de werkzame stoffen ethinylestradiol, een oestrogeenhormoon, en drospirenon, een progestageenhormoon. Beide hormonen spelen een belangrijke rol bij de menstruatiecyclus. De combinatie van deze stoffen in Yasmin zorgt ervoor dat de eisprong wordt geremd waardoor er geen eicel beschikbaar komt. Verder wordt de baarmoedermond ontoegankelijk voor sperma. Een zwangerschap wordt op deze manier voorkomen.

Verder kunt u Yasmin kopen als medicijn tegen menstruatieklachten. Tijdens de stopweek komt er namelijk geen echte menstruatie op gang, maar een onttrekkingsbloeding die veel minder klachten geeft.

Het gebruik van Yasmin


Yasmin moet tijdens de eerste drie weken van de cyclus elke dag op een vast tijdstip worden ingenomen. Alleen dan is dit medicijn betrouwbaar als anticonceptiemiddel. Na 21 dagen volgt er een stopweek, waarin een onttrekkingsbloeding optreedt. Na de stopweek begint u aan een nieuwe strip Yasmin.

Een paar belangrijke zaken die u moet weten over Yasmin:

  • Yasmin heeft tevens een gunstige uitwerking op lichte tot matige acne;
  • In de eerste maanden kunt u last krijgen van bijwerkingen zoals licht bloedverlies en maag-darmklachten;
  • Door tijdens de stopweek de pil gewoon door te slikken, kan Yasmin worden gebruikt om de menstruatie uit te stellen.


Wilt u Yasmin bestellen bij een samenwerkende apotheek? Dan is het verstandig om voor gebruik goed de bijsluiter te lezen. Volg ook altijd het gebruiksadvies van een arts op. Zo wordt een ongewenste zwangerschap voorkomen.

Yasmin bestellen bij apotheken die met Dokteronline.com samenwerken


De samenwerkende apotheken hebben de Yasmin anticonceptiepil op voorraad. U kunt kiezen uit verpakkingen van 3, 6, 9 of 12 strips. Yasmin kopen is dus zo gebeurd. Een van de artsen waarmee wij samenwerken controleert uw aanvraag en schrijft een recept uit, waarna uw medicijnen verzonden worden. De betaling geschiedt via een van de veilige Payment Services. De apotheken verwerken uw bestelling uiterst zorgvuldig en discreet.

U hebt Yasmin binnen een paar werkdagen al in huis en kunt nu direct Yasmin bestellen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.