Zamadol (Tramadol)

Zamadol (Tramadol)

Zamadol is een morfineachtige pijnstiller. De werkzame stof tramadol dempt pijnprikkels via het centrale zenuwstelsel. Hierdoor wordt matige tot hevige pijn snel en grondig onderdrukt. Zamadol is niet meer verkrijgbaar via met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Zamadol?


Zamadol is een morfineachtige pijnstiller. De werkzame stof tramadol dempt pijnprikkels via het centrale zenuwstelsel. Hierdoor wordt matige tot hevige pijn snel en grondig onderdrukt. Zamadol is niet meer verkrijgbaar via met Dokteronline.com samenwerkende apotheken. U kunt in plaats daarvan Tramadol Ratio of Tramal, bij een samenwerkende apotheek, bestellen. Deze medicijnen bevatten dezelfde werkzame stof en hebben dezelfde pijnstillende werking.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Morfineachtige pijnstillers worden voorgeschreven bij matige tot ernstige pijnklachten, zoals hevige migraine, zenuwpijn (bijvoorbeeld aangezichtspijn), reumatische aandoeningen, pijn bij griep of een andere ziekte en pijn na een operatie of ongeval. De pijnstillende stof tramadol is al sinds de jaren ’70 op de markt en wordt voorgeschreven bij pijnklachten die niet verminderen met paracetamol of ontstekingsremmende pijnstillers (NSAIDs).

Hoe gebruikt u Zamadol?


Pijnstillers met tramadol zijn bij de apotheek verkrijgbaar als tabletten, capsules, zetpillen en druppels. De tabletten en capsules slikt u door zonder ze fijn te kauwen. De druppels kunt u oplossen in een glas water of innemen op een suikerklontje. Zetpillen zijn bedoeld voor anaal gebruik.

Zamadol Melt 50 mg heeft een gereguleerde afgifte. Bij het gebruik van deze tabletten wordt de werkzame stof tramadol langzaam en gedurende een aantal uren afgegeven en opgenomen in de bloedbaan. Hierdoor wordt de pijn langdurig verlicht en hoeft er minder vaak een tablet ingenomen te worden.

In de bijsluiter leest u hoe u de pijnstiller precies inneemt of toedient.

Dosering


Een arts bepaalt welke sterkte u nodig heeft en hoe vaak u het medicijn moet innemen. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 50 – 100 mg tramadol per 4 tot 6 uur. Neem niet meer dan 400 mg tramadol per etmaal.Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt een andere dosering. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Morfineachtige pijnstillers kunnen soms bijwerkingen veroorzaken. Klachten die kunnen optreden zijn onder andere:


 • Slaperigheid, duizeligheid, sufheid;
 • Maagdarmklachten (misselijkheid, braken, verstopping);
 • Droge mond;
 • Zweten.De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk: ze verdwijnen als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. Houdt u last van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. Meer informatie over eventuele bijwerkingen leest u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Pijnstillers met tramadol zijn niet voor iedereen geschikt. Gebruik deze medicijnen niet als u:


 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Bepaalde medicijnen tegen depressie (MAO-remmers) gebruikt of kort geleden gebruikt heeft;
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Lijdt aan epilepsie die met medicatie niet onder controle is;
 • Lijdt aan een lever- of nieraandoening;
 • Veel alcohol gedronken heeft of teveel slaapmedicatie of antidepressiva heeft geslikt.Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet welke medicijnen niet met elkaar gecombineerd mogen worden. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik pijnstillers op basis van tramadol niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Een arts kan u een andere pijnstiller voorschrijven.

Tramadol kan uw reactievermogen beïnvloeden. Voelt u zich suf, slaperig of duizelig, neem dan geen deel aan het verkeer en bedien geen zware machines. Slikt u deze pijnstiller langdurig, dan mag u de eerste twee weken geen autorijden. Hierna is het lichaam gewend aan tramadol en is autorijden geen probleem, mits u zich goed voelt.

Alcohol en tramadol versterken elkaars werking. U kunt daardoor meer last krijgen van de bijwerkingen van het medicijn. Staak het gebruik van alcohol zolang u deze pijnstiller inneemt.

Let op:
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Zamadol (Tramadol) per dag, met een max.van 30 dagen, per apotheek order te bestellen, deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zamadol (Tramadol)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven