Zantac rx

Zantac rx

Zantac RX is een maagzuurremmer. Dit geneesmiddel werkt op basis van ranitidine, een stof die ervoor zorgt dat er minder maagzuur wordt geproduceerd. De maagwand wordt zodoende minder geprikkeld, waardoor maagklachten als zuurbranden, maagpijn of zure oprispingen verminderen of verdwijnen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Zantac RX?


Zantac RX is een maagzuurremmer. Dit geneesmiddel werkt op basis van ranitidine, een stof die ervoor zorgt dat er minder maagzuur wordt geproduceerd. De maagwand wordt zodoende minder geprikkeld, waardoor maagklachten als zuurbranden, maagpijn of zure oprispingen verminderen of verdwijnen. U kunt Zantac RX online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het benodigde recept wordt door een arts verstrekt via een online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Zantac RX wordt onder andere voorgeschreven bij maag- en darmzweren, reflux en een ontsteking van de slokdarm. Het medicijn vermindert de aanmaak van maagzuur. Het slijmvlies in het maagdarmkanaal komt op die manier tot rust en kan beter genezen. Artsen schrijven Zantac RX soms ook voor om de maag te beschermen tegen het ontstaan van klachten, bijvoorbeeld bij terugkerende maagdarmzweren of -bloedingen.

Hoe gebruikt u Zantac RX?


Slik de tablet Zantac RX in zijn geheel door met wat water. Neem de tablet bij voorkeur ’s avonds voor het slapen gaan in. Moet u meerdere doses innemen, verdeel deze dan zo goed mogelijk over de dag. Als u vergeten bent om de tablet in te nemen, doe dit dan zo snel mogelijk alsnog. Is het bijna tijd voor de volgende dosis, sla de vergeten tablet dan over. Neem nooit een dubbele dosis van dit geneesmiddel in. Een arts bepaalt hoe lang u Zantac RX moet blijven gebruiken. Verbeteren de klachten na enige tijd niet, neem dan contact op met een arts.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Zantac RX online verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een arts weet welke sterkte u het beste kunt gebruiken. De algemene aanbevolen dosering is als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags (’s avonds) 300 mg, eventueel te verdelen in tweemaal daags 150 mg (’s ochtends en ’s avonds).Raadpleeg een arts voor de dosering bij kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Zantac RX kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen veroorzaken, al krijgt niet iedereen hier last van. Bijwerkingen die (zelden) gemeld worden, zijn onder andere:


  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid;
  • Huiduitslag;
  • Spier- en gewrichtspijn.Meestal verdwijnen deze bijwerkingen vanzelf als het lichaam gewend is geraakt aan de medicijnen. Is dat bij u niet het geval of nemen de klachten toe, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter kunt u meer lezen over de bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zantac RX is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


  • lijdt aan een lichamelijke aandoening, zoals een lever- of nierziekte, bloedziekte, diabetes of een hartafwijking.Sommige medicijnen hebben een wisselwerking met Zantac RX. Overleg altijd met een arts over het gebruik van dit medicijn.

Vermeld bij uw bestelling bij de samenwerkende apotheek welke andere geneesmiddelen u verder nog gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zantac RX uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zantac RX kan soms klachten als duizeligheid veroorzaken. Bestuur geen voertuig als u hier last van heeft.

Gebruik liever geen sterke drank: alcohol kan maagklachten verergeren.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zantac rx

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven