Zapain

Zapain

Zapain is een samengestelde pijnstiller. De werkzame stoffen in dit middel zijn paracetamol en codeïne. Paracetamol staat bekend om zijn koortsverlagende en pijnstillende eigenschappen. Codeïne is een prikkeldempend medicijn. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zapain?


Zapain is een samengestelde pijnstiller. De werkzame stoffen in dit middel zijn paracetamol en codeïne. Paracetamol staat bekend om zijn koortsverlagende en pijnstillende eigenschappen. Codeïne is een prikkeldempend medicijn. Het zorgt ervoor dat pijn- en hoestsignalen onderbroken worden. Zapain combineert deze middelen tot een zeer effectieve pijnbestrijder die snel en grondig werkt.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Zapain kan worden gebruikt als paracetamol alleen onvoldoende werkt. Het wordt voorgeschreven om matige pijnklachten, al dan niet in combinatie met koorts, te verlichten. Zapain kan worden gebruikt bij hoofdpijn, pijn en koorts bij griep, droge hoest, kiespijn, gewrichtspijnen, pijn na een operatie of verwonding, of pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Zapain?


Zapain is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als tablet en als capsule. Slik zowel de tablet als de capsule in zijn geheel door met wat vloeistof. U kunt Zapain het beste tijdens de maaltijd innemen om maagdarmklachten te voorkomen. Zapain werkt snel maar tijdelijk. Is het geneesmiddel uitgewerkt en wilt u Zapain nogmaals gebruiken? Let er dan op dat u Zapain inneemt met tussenpozen van minimaal 4 uur.

Dosering


Zapain bevat 500 mg paracetamol en 30 mg codeïne per tablet/capsule en wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in verpakkingen van 100 stuks. De algemene aanbevolen dosering is als volgt:


  • Volwassenen: 1 à 2 tabletten/capsules per 4 uur, met een maximum van 8 tabletten per etmaal;
  • Jongvolwassenen (12-18 jaar): 1 à 2 tabletten/capsules per 6 uur, met een maximum van 8 tabletten of capsules per etmaal en niet langer dan drie dagen achter elkaar.Zapain is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Bijwerkingen


Zapain kan soms bijwerkingen geven. Bij het gebruik van dit medicijn kunt u last krijgen van onder andere:


  • Obstipatie. Vezelrijk eten en veel drinken helpt);
  • Verminderd reactievermogen: sufheid, slaperigheid, duizeligheid;
  • Maagklachten (misselijkheid, overgeven).Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zapain is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor paracetamol, codeïne of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een ernstige hersen-, lever- of nieraandoening of aan een andere ernstige ziekte;
  • Bepaalde medicijnen tegen depressies (MAO-remmers) gebruikt of onlangs gebruikt heeft;
  • Jonger bent dan 12 jaar.Deze pijnstiller kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Een arts weet welke geneesmiddelen niet met Zapain gecombineerd kunnen worden. Vermeld daarom altijd welke medicijnen u gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zapain uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent, wilt worden of borstvoeding geeft. Slik dit geneesmiddel in ieder geval niet vlak voor de bevalling: het kan de ademhaling van het kind ernstig beïnvloeden.

De codeïne in Zapain kan uw reactievermogen beïnvloeden. Houdt hier rekening mee en neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van deze bijwerkingen.

Alcohol en codeïne versterken elkaars werking. U kunt hierdoor meer last krijgen van sufheid en duizeligheid. Staak of beperk uw consumptie van alcohol totdat u Zapain niet meer hoeft te gebruiken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zapain

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven