Zelitrex (Valaciclovir)

Zelitrex (Valaciclovir)

Zelitrex is een virusremmer. Dit medicijn maakt onder andere het herpesvirus inactief, waardoor de bijbehorende klachten uitdoven. Dit geneesmiddel is receptplichtig. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Zelitrex is momenteel niet verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U kunt in plaats daarvan kiezen voor de volgende alternatieven: Valtrex en/of Valaciclovir Deze medicijnen bevatten dezelfde werkzame stof (valaciclovir) als Zelitrex.

Voor het complete overzicht van alle medicijnen bij de behandeling van genitale herpes Klik hier.

Wat is Zelitrex?


Zelitrex is een virusremmer. Dit medicijn maakt onder andere het herpesvirus inactief, waardoor de bijbehorende klachten uitdoven. Dit geneesmiddel is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Zelitrex behandelt en voorkomt (her)infecties met het herpesvirus. Dit virus veroorzaakt onder andere de volgende aandoeningen:


  • Koortslip (herpes simplex): een brandend en/of tintelend gevoel op of rond de lippen, gevolgd door pijnlijke blaasjes en zweertjes met korstvorming.
  • Herpes genitalis (herpes simplex): een seksueel overdraagbare aandoening die gepaard gaat met jeuk, pijn, blaasjes en zweertjes met korstvorming op de geslachtsdelen.
  • Gordelroos (herpes zoster): wordt gekenmerkt door pijn en jeuk, meestal aan een kant van de romp. Hierna volgt een fase met rode plekken en blaasjes op de huid.Zelitrex schakelt zowel het herpes simplex- als het herpes zostervirus uit. Hierdoor nemen de klachten snel af.

Hoe gebruikt u Zelitrex?


De tabletten Zelitrex moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende water. Neem het medicijn op een vast tijdstip in, met of zonder voedsel. Het is belangrijk dat u de kuur helemaal afmaakt, ook als u zich al eerder beter voelt. Een kuur duurt meestal tussen de 1 en 10 dagen. Bij bepaalde infecties of om een nieuwe aanval van het virus te voorkomen, is een langere kuur vaak noodzakelijk.

Dosering


Valaciclovir en Valtrex, de vervangers van Zelitrex, zijn bij de, met Dokteronline.com samenwerkende, apotheek verkrijgbaar in diverse sterktes. Een arts weet welke sterkte het beste past bij uw klachten. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering voor het behandelen van een koortslip en herpes genitalis als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: Tweemaal daags 500 tot 2000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Voor de behandeling van gordelroos geldt het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen: driemaal daags 1000 mg gedurende de voorgeschreven periode.Lees voor gebruik de bijsluiter en wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen


Net als andere geneesmiddelen kan Zelitrex soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Maagdarmklachten;
  • Duizeligheid;
  • Overgevoeligheid van de huid voor uv-straling.Heeft u veel of langdurig last van deze of andere bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. Een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen van Zelitrex vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zelitrex is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze virusremmer niet als u:


  • Overgevoelig bent voor valaciclovir of een van de gebruikte hulpstoffen.Slikt u medicijnen, bent u ouder dan 65 jaar, heeft u een nier- of leverafwijking of lijdt u aan andere aandoeningen, dan moet u voorzichtig zijn met het gebruik van Zelitrex. Overleg met een arts of dit geneesmiddel geschikt is voor u.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zelitrex niet tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Dit geneesmiddel kan u duizelig maken. Neem geen deel aan het verkeer als uw reactievermogen niet optimaal is.

Pas op met alcohol: sterke drank kan de bijwerkingen van dit medicijn uitlokken of versterken.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zelitrex (Valaciclovir)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven