Zindaclin

Zindaclin

Zindaclin is een ontstekingsremmende gel voor uitwendig gebruik. De gel bevat clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt. De gel helpt op die manier de huid zuiver te houden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Zindaclin?


Zindaclin is een ontstekingsremmende gel voor uitwendig gebruik. De gel bevat clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt. De gel helpt op die manier de huid zuiver te houden. Zindaclin is alleen op recept verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Zindaclin voor bij lichte tot matige acne (jeugdpuistjes). Deze aandoening gaat gepaard met een vette huid, mee-eters, verstopte poriën en onderhuidse ontstekingen. Zindaclin doodt de bacteriën die acne veroorzaken. Het medicijn voorkomt het ontstaan van nieuwe puistjes en vermindert de roodheid van bestaande acne. De huid wordt op die manier weer gaaf en zuiver.

Hoe gebruikt u Zindaclin?


Zindaclin moet dun met de vingertoppen worden aangebracht op een gereinigde huid. Smeer de gel niet alleen op de puistjes zelf, maar ook op de omliggende huid. Gebruik Zindaclin niet op een beschadigde of verbrande huid en vermijd contact met de ogen, neusgaten en mond. Was na het aanbrengen direct uw handen. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Zindaclin effect heeft. Gebruik dit medicijn niet langer dan 12 weken achtereen zonder advies van een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering van Zindaclin als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags de aangedane huid dun insmeren met gel.Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Net als andere medicijnen kan Zindaclin bijwerkingen veroorzaken. U kunt dan last krijgen van onder andere de volgende symptomen:


  • Huidirritatie (schrale, droge, rode, jeukende of geïrriteerde huid) op de plekken waar de gel is aangebracht;
  • Schilferende huiduitslag.In de bijsluiter staat een volledig overzicht van alle mogelijke bijwerkingen. Raadpleeg een arts als u tijdens het gebruik van dit medicijn last krijgt van diarree, of als u andere ernstige of aanhoudende bijwerkingen ervaart.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zindaclin is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor clindamycine, andere lincomycine-antibiotica of een van de gebruikte hulpstoffen.Overleg met een arts of u Zindaclin kunt gebruiken als u lijdt aan de ziekte van Crohn of een andere darmontsteking. Zindaclin kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld daarom bij uw apotheek bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen u eventueel gebruikt zodat een samenwerkende arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zindaclin alleen op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit product geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zindaclin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven