Zinnat (Cefuroxim)

Zinnat (Cefuroxim)

Zinnat is een antibioticakuur. De werkzame stof cefuroxim behoort tot de geneesmiddelengroep cefalosporine-antibiotica: medicijnen die bacteriële infecties bestrijden. Omdat dit middel via het bloed de meeste weefsels en de urinewegen bereikt, is het geschikt om diverse soorten bacteriële infecties in het lichaam aan te pakken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zinnat ?


Zinnat is een antibioticakuur. De werkzame stof cefuroxim behoort tot de geneesmiddelengroep cefalosporine-antibiotica: medicijnen die bacteriële infecties bestrijden. Omdat dit middel via het bloed de meeste weefsels en de urinewegen bereikt, is het geschikt om diverse soorten bacteriële infecties in het lichaam aan te pakken.

Waarvoor wordt het gebruikt?


Een Zinnat antibioticakuur kan bij veel aandoeningen worden voorgeschreven. Het wordt onder andere gebruikt bij luchtweginfecties (bijvoorbeeld bronchitis, keelontsteking, middenoorontsteking), blaasontsteking, huidinfecties, de ziekte van Lyme en de geslachtsziekte gonorroe.

Hoe gebruikt u Zinnat?


De Zinnat tabletten moeten tijdens of vlak na de maaltijd in hun geheel worden doorgeslikt met wat water. Kauw de tabletten niet fijn: ze smaken erg bitter. Zinnat is daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar.

Let op: Maak de antibioticakuur altijd helemaal af, ook als u geen klachten meer heeft. Als u de behandeling eerder stopt, kan de infectie terugkomen.

Dosering


Een tablet Zinnat bevat 250 mg cefuroxim. De dosering hangt af van de aandoening waarvoor u dit middel gebruikt. Een arts vertelt u hoe vaak en hoe lang u Zinnat moet innemen.
De algemene richtlijnen voor dosering zijn bij de meeste aandoeningen als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: tweemaal daags 1 tablet. De duur van de kuur varieert per aandoening van 5 tot 10 dagen. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.

Bij de ziekte van Lyme en gonorroe geldt een afwijkende dosering. Volg daarom altijd het advies van een arts.

Een vergeten dosis kan worden ingehaald, tenzij het al bijna tijd is voor de volgende dosis. In dat geval neemt u de overgeslagen dosis aan het eind van de kuur. Zo weet u zeker dat u de kuur volledig afmaakt.

Bijwerkingen


Tijdens de Zinnat antibioticakuur kunt u last krijgen van bijwerkingen. De meest genoemde bijwerkingen van dit geneesmiddel zijn onder andere:


  • maag- en/of darmklachten (misselijkheid, braken, diarree, buikpijn)
  • schimmelinfectie van de slijmvliezen in mond/keelholte, vagina of anus
  • afwijkingen in het bloedbeeld.Raadpleeg een arts als u veel last heeft van de bijwerkingen. In de bijsluiter vindt u een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Zinnat mag tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding uitsluitend worden gebruikt in overleg met een arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zinnat (Cefuroxim)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven