Zithromax (Azithromycine)

Zithromax (Azithromycine)

Zithromax bevat azitromycine, een macrolide-antibioticum. Dit medicijn zorgt ervoor dat bacteriën geen eiwitten meer kunnen aanmaken, zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten en vervolgens sterven. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zithromax?


Zithromax bevat azitromycine, een macrolide-antibioticum. Dit medicijn zorgt ervoor dat bacteriën geen eiwitten meer kunnen aanmaken, zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten en vervolgens sterven. Hierdoor kan een bacteriële infectie genezen en zullen bijbehorende symptomen als pijn, koorts en andere klachten verdwijnen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Dit antibioticum kan worden gebruikt om diverse soorten bacteriële infecties te bestrijden. Artsen schrijven dit geneesmiddel onder andere voor bij:


  • Chlamydia en gonorroe (geslachtsziekten);
  • Luchtweginfecties, zoals longontsteking, middenoorontsteking, bronchitis, bijholteontsteking, keelontsteking;
  • Huidinfecties;
  • Diarree.Hoe gebruikt u Zithromax?


Zithromax is verkrijgbaar, bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken, als tablet of capsule (250 mg en 500 mg), die u zonder te kauwen doorslikt met wat water. U kunt dit geneesmiddel op een lege maag innemen. Krijgt u last van maagklachten, dan kunt u de tablet of capsule beter tijdens de maaltijd slikken. Een antibioticakuur moet altijd helemaal worden afgemaakt, ook als de klachten al eerder zijn verdwenen. Als u te vroeg stopt met dit medicijn, kan de ontsteking terugkomen. Gebruikt u Zithromax om een geslachtsziekte te behandelen? Dan is het belangrijk dat uw partner ook medicatie aanvraagt. Een SOA is besmettelijk!

Dosering


Een arts bepaalt aan de hand van uw klachten hoe vaak en hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken. Afhankelijk van de aandoening kan een kuur 1 tot 5 dagen duren. In sommige gevallen is een langdurige kuur noodzakelijk. Voor kinderen onder de 45 kilo zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven, meestal in de vorm van een suspensie (drank). Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Zithromax wordt over het algemeen goed verdragen. Een enkele keer kunnen er bijwerkingen optreden, zoals:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, buikpijn, diarree, verstopping);
  • Hoofdpijn;
  • Schimmelinfecties van de slijmvliezen (vagina, anus, mond).Meestal zijn de bijwerkingen mild van aard en gaan ze vanzelf over. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zithromax is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit antibioticum niet als u:


  • Overgevoelig bent voor azitromycine of andere macrolide-antibiotica;
  • Overgevoelig bent voor een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Borstvoeding geeft.Overleg met een arts over het gebruik van dit medicijn als u lijdt aan een leverziekte, spierziekte, hartafwijking of andere ernstige aandoening. Zithromax kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen, waaronder bepaalde migrainemedicatie en bloedverdunners. Vermeld bij uw aanvraag bij een met Dokteronline.com samenwerkende arts altijd welke geneesmiddelen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zithromax niet als u borstvoeding geeft. Dit geneesmiddel zou via de moedermelk uw kind kunnen bereiken. Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel tijdens een zwangerschap.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Let op
U dient altijd uw partner mee te behandelen. Het is echter niet mogelijk om 2 verpakkingen tegelijkertijd te bestellen. Vanwege wettelijke regels dient uw partner zelf een bestelling/aanvraag te doen.

Reviews (4)
4.5 / 5 gebaseerd op 4 reviews

Zeer tevreden, snelle levering

(4/5)
Amsterdam,

Zeer tevreden over mijn bestelling, werd binnen 2 dagen na mijn bestelling netjes thuis afgeleverd.

Allereerste ervaring....!!! Ik ben dankbaar !!

(5/5)
Utrecht,

Ik heb het zelfde bericht geplaats op trustonline, omdat ik blij ben met het resultaat. Medicijnen besteld na een thuis test. Vragenlijst beantwoord op waarheid. Het duurde niet langer dan 1,5 uur recept was goedgekeurd door arts en nog eens half uur was recept al verzonden naar het apotheek. Hetzelfde dag dus ruim in 3 uur had apotheek al een UPS traceer code, die ik via dokteronline allemaal kon zien. Natuurlijk kreeg ik na een paar dagen, kerst zat er tussen !!! Mijn medicijnen met gebruiksaanwijzing. Ik moet eerlijk zeggen ik ben blij met mijn allereerste keer bestellen op dokteronline.nl, Alles is discreet, keurig na vragen of alles naar zin is of ik nog vragen had omwille het gebruik van mijn medicijn of dosering..... Dit is echt een aanrader, want voor sommige dingen wil ik niet naar mijn huisarts....dit is een echt echt een uitkomst. Ik zal met mijn aller eerste ervaring nu , als het nodig is eerder terug komen op dit site..... Ps: geen bijwerkingen gehad met mijn antibiotica.

spannend

(4/5)
tongeren,

Binnen 3dagen had ik hem thuis..Supper top! heb hem ingenomen ben dus erg nieuwsgierig dat het gaat werken..

Snel van mijn probleem af

(4/5)
Amsterdam,

Ik was snel van de Chlamydia af. Makkelijke inname en geen last van bijwerkingen. Ben blij dat ik nu gezond en SOA vrij ben, bedankt!

Product review - Zithromax (Azithromycine)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven