Zithromax (Azithromycine)

Chlamydia nieuws


Chlamydia screening stopt


De Chlamydia screening die sinds maart 2008 uitgevoerd is in Amsterdam, Rotterdam en Zuid-Limburg stopt en wordt niet landelijk ingevoerd. Dit heeft de minister van WVS besloten.

Dit besluit is gebaseerd op de resultaten van de evaluatie van deze screening, door het RIVM Centrum Infectieziektebestrijding. Uit de evaluatie blijkt een lage en afnemende deelname aan de Chlamydia screening. Hierdoor is de doelmatigheid van de screening niet aangetoond.
Gedurende de screening zijn alle jongeren van 16 tot en met 29 jaar in de 3 gebieden jaarlijks uitgenodigd om zich te laten testen op Chlamydia.


Chlamydia bouwt een paard van Troje


Chlamydia bouwt een paard van Troje om binnen te komen, andere bacteriën toegang te verstrekken en toe te slaan. Dat concluderen wetenschappers in het blad PLoS Pathogens. De wetenschappers bestudeerden chlamydia en ontdekten dat de aandoening er slimme tactieken op nahoudt.

Vermommen
De bacterie die chlamydia veroorzaakt - Chlamydia trachomatis - hult zich in een stofje dat gemaakt wordt door het organisme waar de bacterie in terecht wil komen. Hierdoor ziet het lichaam de bacterie niet als vijandig en kan deze cellen infecteren.

Verspreiden
Zodra de bacterie binnen is, zorgt deze ervoor dat de cel nog meer van het verhullende stofje aan gaat maken. Hierdoor kunnen meer bacteriën zich vermommen en binnendringen. Zo verspreidt de infectie en bacterie zichzelf razendsnel.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.