Zocor

Zocor

Zocor is een cholesterolverlagend medicijn. De werkzame stof simvastatine behoort tot de zogenaamde statines: middelen die het gehalte van slechte vetten in het bloed verlagen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zocor?


Zocor is een cholesterolverlagend medicijn. De werkzame stof simvastatine behoort tot de zogenaamde statines: middelen die het gehalte van slechte vetten in het bloed verlagen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Zocor is een receptplichtig geneesmiddel.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Zocor voor bij een te hoog cholesterolgehalte in het bloed. LDL-cholesterol (de slechte cholesterolsoort) en triglyceriden blijven aan de wanden van de bloedvaten kleven en kunnen op die manier zorgen voor aderverkalking. Dit leidt tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of beroerte (herseninfarct). Zocor zorgt ervoor dat de lever minder cholesterol aanmaakt en verlaagt het cholesterol- en vetgehalte in het bloed, waardoor dit risico afneemt. Soms wordt Zocor uit voorzorg voorgeschreven aan mensen die meer kans hebben op het ontstaan van bepaalde hartziekten, bijvoorbeeld omdat ze lijden aan diabetes of een andere aandoening.

Hoe gebruikt u Zocor?


Neem de tablet Zocor bij voorkeur ’s avonds in. Het medicijn heeft dan het meeste effect, omdat de lever ’s nachts het meeste cholesterol aanmaakt. U kunt de tablet innemen met of zonder voedsel. Consumeer tijdens de behandeling met Zocor geen grapefruit(sap): de bestanddelen in grapefruit kunnen de bijwerkingen van Zocor uitlokken of versterken.

Dosering


Zocor is verkrijgbaar in diverse sterktes (5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg, 80 mg). Een met Dokteronline.com samenwerkende arts die u Zocor voorschrijft, bepaalt welke sterkte u moet gebruiken en hoe lang u het medicijn moet blijven innemen. Tenzij een arts anders bepaalt, zijn de algemene richtlijnen voor de dosering van Zocor als volgt:


  • Volwassen en kinderen vanaf 10 jaar: eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte innemen.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. De bijwerkingen die eventueel kunnen optreden bij het gebruik van Zocor zijn onder andere:


  • Spierklachten, zoals krampen, spierzwakte en spier- of gewrichtspijn. Raadpleeg een arts als deze klachten hevig zijn;
  • Maagdarmklachten. Neem de tablet met wat voedsel in om deze klachten te verminderen;
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid, gevoel van zwakte.Overleg met een arts als de bijwerkingen hevig zijn of niet vanzelf overgaan. In de bijsluiter vindt u een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zocor is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor simvastatine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een leverziekte.Overleg met een arts over het gebruik van Zocor als u lijdt aan andere gezondheidsproblemen, als er een erfelijke spierziekte in uw familie voorkomt of als u veel alcohol drinkt. U moet dan extra voorzichtig zijn met het gebruik van dit geneesmiddel.
Zocor heeft een wisselwerking met een aantal andere medicijnen. In de bijsluiter leest u welke medicijnen beter niet gecombineerd kunnen worden met Zocor. Een arts weet ook om welke combinaties het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zocor niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zocor kan soms duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Matig uw gebruik van alcohol zolang u Zocor moet innemen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zocor

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven