Zolmitriptan

Zolmitriptan

Zolmitriptan is een antimigrainemiddel. De werkzame stof in dit medicijn is zolmitriptan, een selectieve serotonine antagonist. U kunt Zolmitriptan online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zolmitriptan?


Zolmitriptan is een antimigrainemiddel. De werkzame stof in dit medicijn is zolmitriptan, een selectieve serotonine antagonist. U kunt Zolmitriptan online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Migraine is een vorm van hoofdpijn waarbij er meestal ook sprake is van andere symptomen, zoals overgevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid en braken. Een aanval wordt soms vooraf gegaan door een aura: stoornissen in het gezichtsveld, zoals het zien van sterretjes, lichtflitsen of een golvend beeld. Zolmitriptan is niet bedoeld om een migraineaanval te voorkomen maar kan worden gebruikt om een beginnende of bestaande migraineaanval op te heffen.

Hoe gebruikt u Zolmitriptan?


Neem dit medicijn zodra u de eerste symptomen van een migraineaanval voelt opkomen. Zolmitriptan is verkrijgbaar als gewone tablet en als smelttablet. Slik de tablet door met voldoende vloeistof. Laat de smelttablet eerst op uw tong smelten voordat u het middel doorslikt.

Dosering


Bij de samenwerkende apotheken kunt u Zolmitriptan online kopen. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:

Zolmitriptan (smelt)tabletten:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 18 jaar: 1 tablet à 2,5 of 5 mg.Gebruik niet meer dan 2 doses van de voorgeschreven sterkte per etmaal. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Medicijnen kunnen soms bijwerkingen veroorzaken. Ook bij het gebruik van Zolmitriptan kunt u last krijgen van bijwerkingen. Het gaat dan om klachten als:


 • Tintelend, pijnlijk of prikkend gevoel op de huid;
 • Duizeligheid;
 • Slaperigheid;
 • Hoofdpijn;
 • Buikpijn en/of misselijkheid;
 • Spierpijn, spierzwakte;
 • Drukkend gevoel op de nek, keel, borst, armen of benen;Overleg met een arts of apotheker als u last krijgt van deze of andere klachten. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Zolmitriptan is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor zolmitriptan of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt (of heeft geleden) aan een verhoogde bloeddruk, ernstige nierfunctiestoornis, een hartafwijking, beroerte of tia;
 • Andere migrainemedicijnen gebruikt.In bepaalde situaties moet u extra voorzichtig zijn met dit middel (zie bijsluiter). Geldt dit voor u, dan kan een arts bepalen of u Zolmitriptan mag gebruiken. Breng een arts op de hoogte van uw medicijngebruik: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Zolmitriptan. In de bijsluiter staat meer informatie over deze onderwerpen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Zolmitriptan niet of uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent en borstvoeding geeft. Geef in ieder geval geen borstvoeding gedurende 24 uur nadat u Zolmitriptan heeft gebruikt.

De bijwerkingen van dit medicijn kunnen uw rijvaardigheid en reactievermogen beïnvloeden. Houd hier rekening mee en bestuur geen voertuig zolang u zich niet goed voelt.

Zolmitriptan heeft geen wisselwerking met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zolmitriptan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven