Zoton FasTab

Zoton FasTab

Zoton FasTab behoort tot de groep van protonpompremmers die ervoor zorgen dat de protonpomp geblokkeerd wordt waardoor de productie van maagzuur sterk wordt gereduceerd of zelfs stopt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Zoton FasTab en waarvoor wordt het gebruikt


Zoton FasTab behoort tot de groep van protonpompremmers die ervoor zorgen dat de protonpomp geblokkeerd wordt waardoor de productie van maagzuur sterk wordt gereduceerd of zelfs stopt.
De werkzame stof in Zoton FasTab is lansoprazol.
Zoton FasTab wordt door een arts voorgeschreven aan volwassenen bij:


  • gastro-oesofageale reflux
  • brandend maagzuur
  • bestrijding van de Helicobacter Pylori bacterie
  • het voorkomen van maagzweren bij gebruik van NSAID'sTijdens het verteringsproces van voedsel komt maagzuur vrij. De maag heeft een beschermingslaag om die maagzuuraanvallen tegen te houden. Door een beschadiging van dat laagje kan een maagzweer ontstaan.
Bij refluxklachten komt zuur uit de maag naar boven waardoor het in de slokdarm terecht komt.
Zoton FasTab geneest zweren, behandelt irritaties en vermindert de productie van prostaglandine (hormoonachtige lichaamseigen stof). Samen met antibiotica bestrijdt Zoton FasTab de Helicobacter bacterie.

Gebruik en dosering Zoton FasTab


U neemt Zoton FasTab in op uw nuchtere maag een half uur voor het eten. Het is belangrijk dat u de tabletten niet kauwt maar heel doorslikt met wat water. De orodispergeerbare (oraal oplosbaar) tabletten laat u op de tong smelten en slikt u door met speeksel.
Een arts zal voor uw aandoening de juiste dosering bepalen. Kijk daarom altijd op het etiket van Zoton FasTab voor de juiste dosis en manier van innemen.
Stop niet op eigen gelegenheid met dit medicijn, maar doe dit altijd in overleg met een arts. Uw klachten kunnen terugkeren.

Bijwerkingen Zoton FasTab


Bij het gebruik van medicijnen kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook van Zoton FasTab kunt u bijwerkingen krijgen, maar dat hoeft niet.
De belangrijkste bijwerkingen zijn:


  • duizelig en misselijk
  • hoofdpijn
  • droge mondDe meeste bijwerkingen zijn maar tijdelijk en verdwijnen weer na korte tijd. Mocht u toch vragen hebben, aarzel dan niet om een arts te raadplegen.
Breng een arts ook altijd op de hoogte van alle andere medicijnen die u eventueel nog slikt, zodat er geen wisselwerking (interactie) met andere geneesmiddelen ontstaat.

Aanvullende informatie over Zoton FasTab


Zoton FasTab (lansoprazole) is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in de varianten Zoton FasTab (lansoprazole) 15 mg 28 tabl. en Zoton FasTab (lansoprazole) 30 mg orodispergeerbaar 28 tabl.

Bewaar Zoton FasTab onder de 25ºC in de originele verpakking, omdat het medicijn daardoor beter bestand is tegen vochtigheid. Niet meer gebruiken na de expiratiedatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zoton FasTab

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven