Zyban

Bijwerkingen Zyban


Behalve het gewenste effect kan Zyban ook andere bijwerkingen teweegbrengen. Bijwerkingen treden alleen op bij mensen die hier gevoelig voor zijn. De meeste bijwerkingen spelen in de eerste week op en nemen daarna af. Wanneer u met Zyban stopt zullen ook de bijwerkingen weggaan.

Droge mond


Bijwerkingen die in sommige gevallen optreden zijn een droge mond, slapeloosheid, maagdarmklachten en hoofdpijn. Als u last heeft van een droge mond is het aan te raden om uw gebit goed te flossen en poetsen. Door een droge mond kunnen er namelijk eerder gaatjes ontstaan in het gebit. Ook kunt u uw tandarts op de hoogte stellen van de medicijnen die u neemt.

Slapeloosheid en maagdarmklachten


Wanneer u last heeft van slapeloosheid kunt u Zyban het beste`s ochtends innemen. Als u twee tabletten slikt, kunt u de tweede aan het eind van de middag innemen.
Maagdarmklachten kunnen in het begin van de behandeling opspelen. Deze klachten kunnen worden verminderd door Zyban met wat eten in te nemen. Mocht u er echter last van blijven houden, neem dan contact op met uw eigen huisarts.

Allergische reactie


Wanneer u jeuk, galbulten of huiduitslag ervaart dan kunt u een allergische reactie hebben op het medicijn. Er ontstaat bijna nooit huiduitslag met blaren, loslaten van de huid, koorts, uitgebreide roodheid, opgezwollen lippen, tong of gezicht, benauwdheid of flauwvallen. Mocht dit bij u voorkomen, stop dan direct met het gebruiken van Zyban. U bent dan waarschijnlijk allergisch voor het bestanddeel Bupropion. Maak dit kenbaar bij uw apotheker zodat er rekening mee kan worden gehouden tijdens het verschaffen van andere medicijnen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.