Zydol (Tramadol)

Zydol en zwangerschap


Bepaalde medicijnen mogen niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of in de periode dat u borstvoeding geeft. Dit is echter niet in alle gevallen zo. Het kan zijn dat het slikken van bepaalde medicijnen juist wordt aangeraden tijdens de zwangerschap omdat het bijdraagt aan de gezondheid van de moeder en hierdoor de risico`s voor het ongeboren kind reduceert.
Raadpleeg uw arts wanneer u tijdens uw zwangerschap, of in de periode dat uw zwanger probeert te worden medicijnen wil gebruiken.

Er is nog weinig bekend over het gebruik van Zydol tijdens de zwangerschap. Hierdoor kan de veiligheid van dit medicijn tijdens een zwangerschap niet worden gegarandeerd.
Het kan zijn dat Zydol nadelig is voor de ontwikkeling van uw baby en een schadelijk effect heeft op baby`s in het laatste trimester van de zwangerschap. Gebruik Zydol daarom niet tijdens de zwangerschap.

Zydol en borstvoeding


Zydol gaat in kleine hoeveelheden over in de moedermelk. De fabrikant raadt daarom aan om Zydol niet te gebruiken in de periode dat u borstvoeding geeft.

* Prijs is inclusief BTW.