Zyloric

Zyloric

De werkzame stof in Zyloric is allopurinol. Dit medicijn voorkomt dat purinol (een stof die ondermeer voorkomt in eiwitrijke voedingsmiddelen) in het lichaam wordt omgezet in urinezuur. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Zyloric?


De werkzame stof in Zyloric is allopurinol. Dit medicijn voorkomt dat purinol (een stof die ondermeer voorkomt in eiwitrijke voedingsmiddelen) in het lichaam wordt omgezet in urinezuur. Een te hoog urinezuurgehalte in het bloed kan een aantal aandoeningen veroorzaken, zoals jicht en nierstenen. Zyloric verlaagt het urinezuurgehalte in het bloed en kan zodoende de klachten die bij deze aandoeningen horen voorkomen en verlichten.

Waar wordt het voor gebruikt?


Zyloric wordt voorgeschreven bij jicht: een aandoening waarbij sprake is van ontstoken, rode en pijnlijke gewrichten, meestal in de grote teen, pols, enkel of knie. Jicht ontstaat doordat urinezuur in het bloed kristallen vormt in de gewrichten, die hierdoor ontstoken raken. Zyloric kan ook worden ingezet bij andere aandoeningen die het gevolg zijn van een te hoog urinezuurgehalte, zoals nierstenen of andere nierklachten.

Hoe gebruikt u Zyloric?


Neem de tablet(ten) in met wat vloeistof, bij voorkeur tijdens of vlak na de maaltijd. Vaak moet u dit middel langdurig gebruiken om jichtaanvallen te voorkomen. Het kan enkele maanden duren voordat u merkt dat het medicijn effect heeft. Blijf Zyloric gedurende deze periode gewoon innemen. Zyloric kan in het begin jichtklachten verergeren. De behandeling met Zyloric mag daarom niet worden gestart als u net een jichtaanval heeft gehad. Wacht in dat geval enkele weken voordat u met dit medicijn begint.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassen en kinderen vanaf 15 jaar: afhankelijk van de ernst van de klachten 100 tot 900 mg per dag, eventueel verdeeld over meerdere porties.Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Overleg met een arts over het gebruik van dit geneesmiddel bij jonge kinderen.

Bijwerkingen


Het gebruik van Zyloric kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Maagklachten zoals misselijkheid en/of overgeven. Meestal zijn deze bijwerkingen van voorbijgaande aard
  • Diarree
  • Huiduitslag door overgevoeligheidRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Zyloric niet als u zwanger bent of wilt worden. Als u borstvoeding geeft, mag u dit geneesmiddel uitsluitend gebruiken in overleg met een arts.

Zyloric heeft geen invloed op uw reactievermogen en rijvaardigheid.

Alcohol kan de werking van Zyloric negatief beïnvloeden. Drink daarom geen of zo weinig mogelijk alcohol zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Zyloric

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven