Acomplia

Acomplia | Rimonabant | Afslanken


Welkom op de informatiepagina over Acomplia (rimonabant). Op deze pagina vindt u meer informatie over het product Acomplia, dat helpt bij het overwinnen van overgewicht, en nuttige tips over het (online) bestellen van Acomplia.

Rimonabant (werkzame stof van Acomplia), ontdekt en ontwikkeld door het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi-Synthelabo, is een nieuw medicijn dat veelbelovende resultaten laat zien in onderzoeken naar de behandeling van obesitas en daaraan gerelateerde metabolische risicofactoren.

Acomplia (Rimonaban) werkt door blokkade van de CB1 receptor, een van de twee receptoren die gevonden zijn in het onlangs beschreven Endocannabinoid Systeem (EC Systeem), waarvan men denkt dat het een cruciale rol speelt in de regulatie van de voedselinname en het verbruik van energie. De receptoren komen voor op het oppervlakte van vele cellen in het lichaam, inclusief vetcellen - welke een rol spelen in het metabolisme van lipiden en glucose en hypothalamus-cellen, het gebied in de hersenen dat de eetlust regelt. Cannabinoiden, chemische stoffen die geproduceerd worden door elk lichaam, hechten aan de CB1 receptoren welke overactief zijn in obese mensen en mensen met overgewicht en geven daarbij een signaal af dat mensen aanzet om meer te eten.

Onderzoek

Onderzoekers vroegen zich af of een medicijn dat dit effect van deze cannabinoiden stopt in staat zou zijn om de eetlust te remmen, en in 2001 werden hiervoor de eerste dierproven in de VS uitgevoerd.
Aan muizen werd rimonabant gegeven, wat hun CB1 receptoren blokkeert, dit had tot gevolg dat zij hun voedselinname beperkten. In 2002 is Sanofi-Synthelabo begonnen met humane testen. Acomplia werkt door het selectief blokkeren van de CB1 receptoren, dit helpt het overactieve EC system te normaliseren. Hierdoor worden honger en de hunkering naar sigaretten hanteerbaar. Dit blokkeren van de signalen die de hunkering controleren lijkt te resulteren in gewichtsverlies, verbetering van cardiovasculaire / metabole risicofactoren bij patiënten met overgewicht / obesitas en lijkt de afhankelijkheid van tabak te reduceren zonder het gewicht te verhogen van de stoppers.

Voordelen van acomplia

Veel van de opwinding over Acomplia komt van vroege resultaten, die niet alleen duiden op een effect bij afvallen, maar ook dat het de patiënten helpt met hun vet- en glucose-profiel. Acomplia blijkt dus meer voordelen te biedden.

In het RIO-Lipids onderzoek werd gewichtsverlies vergezeld van een verminderde taille-omvang van 7 cm. Dit duidt op een significante vermindering van vet in de buikholte, belangrijk bij hart- en vaatziekten.

Er werden ook opzienbarende verbeteringen gevonden in het vet-profiel met 23% stijging van het HDL-cholesterol (het goede cholesterol) en 15% verlaging van de triglyceriden.

Verbeteringen in de glucosetolerantie en insulinespiegels werden ook gerapporteerd. Ongeveer de helft van de patiënten, die in het begin van de studie gediagnosticeerd werden met het metaboo syndroom, hadden dit niet langer aan het eind van de studie.

Op dit moment zijn er echter nog onzekerheden over de mogelijke bijwerkingen van Acomplia.

14,5% van de patiënten die deelnamen aan een studie met een dosis van 20mg stopten met het innemen van Acomplia vanwege bijwerkingen. De belangrijkste bijwerking was misselijkheid, wat optrad bij één op de acht patiënten. In de RIO-onderzoeken werden de volgende bijwerkingen van rimonabant genoemd: hoge luchtwegontsteking, nasopharyngitis, misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, angst en depressie.

De misselijkheid en duizeligheid die af en toe worden gevoeld door gebruikers van Acomplia, worden door de onderzoekers over het algemeen mild en van voorbijgaande aard genoemd.

Acomplia bestellen bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken

U kunt bij samenwerkende apotheken nu Acomplia bestellen! Bestellen is eenvoudig en snel via een online arts consult. U vult een medische vragenlijst van dit medicijn in en uw aanvraag wordt ter beoordeling doorgestuurd naar een arts die met Dokteronline.com samenwerkt. Na goedkeuring wordt een recept uitgeschreven en wordt het middel door een samenwerkende apotheek bij u thuis geleverd.

* Prijs is inclusief BTW.