Adalat

Adalat

Adalat is een calciumblokker: een medicijn dat de bloedvaten ontspant. De werkzame stof nifedipine zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden. Hierdoor kan het bloed makkelijker door de aderen stromen, verlaagt de bloeddruk en hoeft het hart minder hard te werken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Adalat?

Adalat is een calciumblokker: een medicijn dat de bloedvaten ontspant. De werkzame stof nifedipine zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden. Hierdoor kan het bloed makkelijker door de aderen stromen, verlaagt de bloeddruk en hoeft het hart minder hard te werken. U kunt Adalat online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Adalat wordt onder andere voorgeschreven bij het fenomeen van Raynaud, een aandoening waarbij de doorbloeding in de tenen en/of vingers plotseling sterk vermindert. Hierdoor voelen de vingers of tenen koud of dood aan en kleuren wit, blauw of paars. Zodra de bloedtoevoer weer toeneemt, ontstaan er tintelingen, zwelling en pijnklachten. Een aanval kan enkele minuten tot uren aanhouden. Adalat verbetert de doorbloeding in de tenen en vingers, waardoor de symptomen verminderen.

Adalat wordt (in hogere doseringen) ook voorgeschreven bij een hoge bloeddruk en bij bepaalde hartklachten, zoals chronische pijn op de borst (angina pectoris).

Hoe gebruikt u Adalat?

Neem de capsule met of zonder voedsel in. Slik de capsule in zijn geheel door met wat vloeistof. De werkzaamheid van Adalat kan worden beïnvloed door grapefruit(sap). Hierdoor wordt de kans op bijwerkingen groter. Eet of drink geen grapefruit(sap) zolang u behandeld wordt met dit medicijn.

Dosering

De samenwerkende apotheken hebben Adalat online beschikbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke variant u het beste kunt gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering bij het fenomeen van Raynaud als volgt:

  • Volwassenen: driemaal daags (om de acht uur) 1 capsule à 5 of 10 mg.
Voor de behandeling van andere aandoeningen geldt een ander doseringsadvies. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Adalat kan soms bijwerkingen veroorzaken, hoewel de meeste mensen dit medicijn goed verdragen. De eventuele bijwerkingen van Adalat zijn onder andere:

  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid;
  • Vasthouden van vocht;
  • Blozen;
  • Obstipatie.
Heeft u veel last van bijwerkingen of ervaart u bijwerkingen die niet staan vermeld in de bijsluiter, neem dan contact op met een arts.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Adalat is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:

  • Overgevoelig bent voor nifedipine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Rifampicine gebruikt (een medicijn tegen infecties);
  • Onlangs een hartaanval heeft gehad.
Gebruikt u ook andere medicijnen of heeft u last van andere gezondheidsklachten? Een arts weet of en hoe u Adalat kunt gebruiken. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Adalat uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent. Gebruik dit geneesmiddel niet of uitsluitend op advies van een arts als u borstvoeding geeft.

De bijwerkingen van Adalat kunnen uw reactievermogen beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van klachten als duizeligheid of slecht zicht.

Alcohol verwijdt de bloedvaten, net als Adalat. U kunt daardoor sneller last krijgen van bijwerkingen als duizeligheid. Matig of staak daarom uw gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Adalat

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven