Aindeem

Aindeem

Aindeem behandelt en voorkomt voortijdig haarverlies bij mannen (alopecia androgenetica). De werkzame stof finasteride is een anti-androgeen medicijn. Het vermindert het effect van het mannelijke hormoon testosteron op de haarzakjes, waardoor de haaruitval stopt en het haar terug groeit. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Aindeem?

Aindeem behandelt en voorkomt voortijdig haarverlies bij mannen (alopecia androgenetica). De werkzame stof finasteride is een anti-androgeen medicijn. Het vermindert het effect van het mannelijke hormoon testosteron op de haarzakjes, waardoor de haaruitval stopt en het haar terug groeit. Dit geneesmiddel is uitsluitend geschikt voor mannen en wordt alleen op recept verstrekt.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Aindeem voor bij alopecia androgenetica, een erfelijke vorm van mannelijke kaalheid. Deze aandoening ontstaat als de haarzakjes op de hoofdhuid teveel reageren op het mannelijke hormoon dihydrotestosteron (DHT, een vorm van testosteron). DHT laat de overgevoelige haarzakjes krimpen, waardoor haren dunner worden en uitvallen. Dit veroorzaakt kaalheid, meestal op de kruin en bij de inhammen boven de slapen. Aindeem remt de werking van DHT, waardoor de haarzakjes zich herstellen en er weer haar groeit op kale plekken.

Hoe gebruikt u Aindeem?

Slik de tablet Aindeem zonder te kauwen door met voldoende water. U kunt dit geneesmiddel voor, tijdens of na het eten innemen. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat Aindeem werkt. Na drie tot zes maanden is het effect optimaal. Overleg met een arts als u na deze periode nog geen verbetering van de haargroei opmerkt. Werkt Aindeem wel, dan moet u dit geneesmiddel blijven innemen: als u stopt met het medicijn, keert de haaruitval na enkele maanden terug.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Aindeem als volgt:

  • Volwassen mannen: eenmaal daags 1 tablet à 1 mg.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet blijven gebruiken. Aindeem is niet geschikt voor jongens die jonger zijn dan 18 jaar. Dit geneesmiddel mag niet door vrouwen worden ingenomen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Aindeem kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, waaronder:

  • Seksuele stoornissen, zoals erectieproblemen, een vertraagde zaadlozing of verminderde zin in seks;
  • Pijnlijke, gezwollen borsten;
  • Pijn in de zaadballen;
  • Depressie.
Neem contact op met een arts als u last krijgt van deze of andere bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Aindeem is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor finasteride of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Een vrouw bent;
  • Een zwangerschap tot stand wil brengen (zie Zwangerschap/rijvaardigheid//alcohol).
Overleg met een arts over het gebruik van Aindeem als u andere medicijnen gebruikt. Een arts weet of u deze veilig kunt combineren met Aindeem.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Aindeem kan de ontwikkeling van een ongeboren kind ernstig schaden. De werkzame stof van dit medicijn (finasteride) kan via de huid in de bloedbaan terechtkomen. Deze stof komt ook voor in het sperma van de persoon die Aindeem gebruikt. Laat vrouwen die zwanger zijn of dat willen worden de tabletten niet aanraken en zorg ervoor dat u geen onbeschermd seksueel contact heeft. Vrij dus altijd met een condoom zolang u Aindeem gebruikt.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Aindeem

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven