Alli Orlistat

Wanneer Alli gebruiken?


Alli is bestemd voor mensen met overgewicht. Om te bepalen of u overgewicht heeft, wordt vaak de Body Mass Index (BMI) toegepast. U kunt uw eigen BMI als volgt berekenen:

Lichaamsgewicht / lengte ² (in meters)

Vervolgens kunt u op basis van onderstaande tabel bepalen of u overgewicht heeft:

onder 18,5 Ondergewicht
18,5 – 25 Een gezond gewicht
25 – 30 Overgewicht
30 – 35 Obesitas (=ernstig overgewicht)
35 – 40 Ernstige obesitas
boven 40 Morbide (=ziekelijk) obesitas

Geadviseerd wordt Alli te gebruiken vanaf een BMI van ongeveer 28 of hoger. De werking van Alli is namelijk aangetoond bij een BMI van 28 of hoger. Bij een lager BMI is de werking niet aangetoond. Wanneer u overgewicht heeft en wilt afvallen, kan Alli u hierbij helpen. Het gebruiken van Alli alleen zal echter niet voldoende zijn om af te vallen. Alli blokkeert alleen deels de opname van vet uit uw voedsel. Als u dus veel frisdrank of snoep (suikers) blijft consumeren, zal het effect van Alli zeer gering zijn.

Geadviseerd wordt om Alli te gebruiken in combinatie met een caloriearm dieet met weinig vet. Ongeveer 30% van de calorieën moet in het dieet van vetten afkomstig zijn. Uitgaande van een inname van 2.000 calorieën per dag is dit minder dan 67 gram vet, verdeeld over drie maaltijden. Alli is dus een aanvulling op een dieet en geen vervanging voor een dieet. Begin reeds voor het gebruik van Alli met lichaamsbeweging en blijf voldoende beweging tijdens het gebruik. Het effect zal alleen dan optimaal zijn.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.