Androgel (Testogel)

Invloed testosteron


Testosteron is een belangrijk hormoon bij mannen. Het zorgt voor veel fysieke en mentale eigenschappen die horen bij het mannelijk geslacht. In de pubertijd zorgt het voor een lagere stem en de ontwikkeling van baardgroei.

Hoog testosterongehalte

Een te hoog testosterongehalte kan leiden tot dominant assertief gedrag. In sommige gevallen leidt het zelfs tot agressief gedrag. Meer spiermassa en een hogere seksdrive worden ook veroorzaakt door het hormoon testosteron.

Laag testosterongehalte

Een te laag testosterongehalte komt vooral voor bij oudere mannen. Ook wel bekend als het Testosterone Deficiency Syndrome (TDS). Daar kunnen zowel fysieke als lichamelijke klachten uit voortkomen. De stofwisseling raakt van slag. Hierdoor neemt de spiermassa af en wordt er juist meer vet opgeslagen in het lichaam. Mannen kunnen minder zin hebben in seks door te weinig testosteron. Daarbij kan testosterontekort erectieproblemen veroorzaken. Mannen kunnen zich minder energiek gaan voelen en het kan zelfs leiden tot depressiviteit.

Onderzoek toont aan dat een te laag testosterongehalte bepaalde aandoeningen kan veroorzaken. Er bestaat een verhoogde kans op diabetes en hartaandoeningen.

Oplossing testosteron tekort

Er zijn verschillende middelen om de testosteronspiegel in het lichaam te verhogen. Androgel, Testim en Tostran zijn hier voorbeelden van. De gel smeert u dagelijks op uw schouders en/of bovenarmen. De testosteron wordt door de huid opgenomen in het bloed. Deze middelen brengen de testosteronspiegel weer op normaal niveau.

* Prijs is inclusief BTW.