Androgel (Testogel)

Opletten bij gebruik Androgel


Het is van belang dat uw testosteronspiegel duidelijk te laag is, voordat u begint met het gebruik van Androgel. Dit moet aan de hand van een onderzoek zijn vastgesteld door een arts. Het geneesmiddel dient niet gebruikt te worden als behandeling voor impotentie of steriliteit. Androgel is tevens niet geschikt voor vrouwen en kinderen.

Wat moet u van te voren weten?

Het risico op een vergrote prostaat of prostaatkanker wordt vergroot door androgenen. Het is daarom van belang uw prostaat regelmatig te laten onderzoeken door uw arts, voor en gedurende de behandeling.

Androgel kan ernstige complicaties veroorzaken bij personen met hart-, lever of nierziekte. Kenmerkend is het vasthouden van vocht (vochtretentie) en onvoldoende hart pompkracht (congestief hartfalen).

Wanneer u lijdt aan een hoge bloeddruk moet u voorzichtig zijn met Androgel. Het middel verhoogt de hoeveelheid testosteron in het lichaam. Testosteron kan leiden tot een stijging van de bloeddruk.

Personen met overgewicht (obesitas) of ademhalingsstoornissen kunnen te maken krijgen met verergerde ademhalingsproblemen tijdens de slaap. Mensen die last hebben van epilepsie en/of migraine moeten tevens oppassen, omdat Androgel de aandoeningen kan verergeren.

* Prijs is inclusief BTW.