Arachis Oil Enema

Arachis Oil Enema

Arachis Oil Enema is een klysma met de werkzame stof arachideolie (pindaolie). Arachideolie stimuleert de peristaltiek in de darmen en zorgt ervoor dat vastzittende ontlasting zacht en soepel wordt, waardoor deze de darmen makkelijker kan verlaten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Arachis Oil Enema?

Arachis Oil Enema is een klysma met de werkzame stof arachideolie (pindaolie). Arachideolie stimuleert de peristaltiek in de darmen en zorgt ervoor dat vastzittende ontlasting zacht en soepel wordt, waardoor deze de darmen makkelijker kan verlaten.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Arachis Oil Enema wordt voorgeschreven bij ernstige vormen van obstipatie: ontlasting die zo compact is geworden dat er een verstopping in de darm ontstaat. Obstipatie (ook wel constipatie genoemd) kan ontstaan door het te lang uitstellen van de toiletgang, te weinig beweging of tijdens een zwangerschap, maar kan ook een gevolg zijn van een ziekte, te weinig drinken of een vezelarm dieet. Omdat Arachis Oil Enema lokaal wordt toegediend, wordt het lichaam verder niet belast met medicatie.

Hoe gebruikt u Arachis Oil Enema?

Arachis Oil Enema wordt rectaal (via de anus) toegediend. U kunt de ongeopende tube voor gebruik eerst een poosje in warm water leggen. Hierdoor komt de olie op lichaamstemperatuur, wat prettiger aanvoelt. Breng het klysma hierna in volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak gaat dit het gemakkelijkst als u ligt. Nadat het klysma is ingewerkt (de inwerktijd kan per persoon en mate ven obstipatie verschillen), zult u aandrang krijgen om naar het toilet te gaan.

Dosering

Arachis Oil Enema is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 130 ml voor eenmalig gebruik. Een verpakking is dus 1 dosis. Een arts bepaalt hoeveel klysma's u moet gebruiken en hoe lang u met de behandeling moet doorgaan.

Bijwerkingen

Het gebruik van Arachis Oil Enema kan bijwerkingen veroorzaken. U kunt soms last krijgen van onbedoelde klachten, waaronder:

  • Buikpijn, met name tijdens het inwerken van het klysma
  • Diarree
  • Irritatie aan de anus

Let op: Arachis Oil Enema bevat pindaolie. Gebruik dit middel niet als u een pinda-allergie heeft. Arachis Oil Enema is niet geschikt voor mensen die lijden aan een ontsteking van de darmen (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa), of een darmobstructie. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid

Gebruik Arachis Oil Enema tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding uitsluitend in overleg met een arts. Dit geneesmiddel heeft geen invloed op uw reactievermogen. Er gelden geen waarschuwingen wat betreft deelname aan verkeer. Bij het gebruik van Arachis Oil Enema gelden geen beperkingen wat betreft voeding of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Arachis Oil Enema

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven