Augmentin

Augmentin

Augmentin is een antibioticum: een geneesmiddel dat bacteriële infecties bestrijdt. Augmentin bestaat uit de penicillinesoort amoxicilline en clavulaanzuur, een medicijn dat de stof bèta-lactamase uitschakelt. Sommige bacteriën produceren bèta-lactamase, waardoor ze resistent worden tegen antibiotica. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Augmentin?

Augmentin is een antibioticum: een geneesmiddel dat bacteriële infecties bestrijdt. Augmentin bestaat uit de penicillinesoort amoxicilline en clavulaanzuur, een medicijn dat de stof bèta-lactamase uitschakelt. Sommige bacteriën produceren bèta-lactamase, waardoor ze resistent worden tegen antibiotica. Clavulaanzuur verhindert dit proces en zorgt er zo voor dat de amoxicilline toch zijn werk kan doen.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Augmentin is een breedspectrum antibioticum: het wordt gebruikt om verschillende soorten bacteriën te doden. Dit geneesmiddel wordt door artsen onder andere voorgeschreven bij luchtweginfecties (longontsteking, bijholteontsteking, middenoorontsteking, bronchitis), blaasontsteking, hersenvliesontsteking, ontstekingen in het maagdarmkanaal en de ziekte van Lyme.

Hoe gebruikt u Augmentin?

De tabletten Augmentin moeten worden doorgeslikt met wat vloeistof. Doe dit bij voorkeur tijdens de maaltijd om de kans op maagdarmklachten te verkleinen. Het is belangrijk dat u de kuur Augmentin helemaal afmaakt, ook als de klachten al zijn verdwenen. Als u te vroeg stopt met de kuur, kan de infectie terugkomen.

Dosering

Augmentin bevat 500 mg amoxicilline en 125 mg clavulaanzuur per tablet en is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een verpakking van 21 tabletten. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: driemaal daags (om de 8 uur) 1 tablet.
Voor kinderen jonger dan 12 jaar zal een arts een andere dosering voorschrijven. Als u vergeten bent om Augmentin in te nemen, dan kunt u dit alsnog doen tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Augmentin in om de vergeten tablet te compenseren.

Bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan Augmentin bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Gemelde bijwerkingen bij Augmentin zijn onder andere:

  • Schimmelinfecties aan huid en/of slijmvliezen
  • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid en braken
  • Hoofdpijn en/of duizeligheid
Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/alcohol/rijvaardigheid

Augmentin kan tijdens een zwangerschap worden gebruikt. Vertel een arts wel altijd dat u zwanger bent. Overleg met een arts over het gebruik van Augmentin als u borstvoeding geeft. Augmentin komt in kleine hoeveelheden terecht in de borstvoeding en kan bijwerkingen veroorzaken bij de baby.

Dit geneesmiddel kan duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Er gelden geen beperkingen voor voeding of alcohol bij het gebruik van Augmentin.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Augmentin

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven