Aureocort

Aureocort

Aureocort is een zalf die bedoeld is voor gebruik op de huid. Aureocort bevat twee werkzame stoffen: Triamcinolonacetonide. Deze stof behoort tot de groep corticosteroïden: geneesmiddelen die afweerreacties van het lichaam zoals zwelling, jeuk, roodheid van de huid onderdrukken. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Let op: Aureocort is tijdelijk niet leverbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U vindt op deze pagina onze overige medicijnen voor de behandeling van eczeem.

Wat is Aureocort?

Aureocort is een zalf die bedoeld is voor gebruik op de huid. Aureocort bevat twee werkzame stoffen:

  • Triamcinolonacetonide. Deze stof behoort tot de groep corticosteroïden: geneesmiddelen die afweerreacties van het lichaam zoals zwelling, jeuk, roodheid van de huid onderdrukken.
  • Chloortetracycline. Dit is een antibioticum uit de groep tetracyclines: geneesmiddelen die veel verschillende soorten bacteriën kunnen doden.
Naast deze twee ingrediënten bevat Aureocort lanoline en vaseline. Deze stoffen maken de huid zacht en soepel. De unieke samenstelling van Aureocort zorgt ervoor dat huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk, zwelling, schilfering en uitslag snel genezen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Aureocort wordt voorgeschreven bij diverse soorten eczeem en andere huidaandoeningen zoals psoriasis. Bij deze huidziekten is er sprake van jeuk, huiduitslag, roodheid en zwelling van de huid, soms met ontstoken plekken. Aureocort zorgt ervoor dat deze symptomen snel afnemen. De zalf werkt jeukstillend en ontstekingsremmend en vermindert schilfering. De huid komt al na een paar dagen tot rust.

Hoe gebruikt u Aureocort?

Aureocort zalf moet dun op de aangedane plekken worden aangebracht. Gebruik de zalf niet langer dan een week en niet op een te groot huidoppervlak of open wonden. Dek na het insmeren de huid niet af: de werkzame stoffen kunnen dan meer bijwerkingen veroorzaken. Was altijd goed uw handen na het aanbrengen van de zalf en zorg ervoor dat het product niet in uw ogen komt.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar als volgt:

  • Eén- tot tweemaal daags de aangedane plekken dun insmeren
Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, tenzij een arts anders adviseert. Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter.

Bijwerkingen

Het gebruik van Aureocort kan leiden tot bijwerkingen. De kans hierop wordt groter bij langdurig gebruik. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:

  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen
  • Dunner wordende huid op de plek waar het product is aangebracht
  • Toename van oogboldruk bij patiënten met glaucoom
Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol

Aureocort zalf mag uitsluitend in overleg met een arts worden gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Aureocort heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Aureocort

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven