Azitromycine

Azithromycine via een online arts consult bij een samenwerkende apotheek bestellen bij chlamydia, Lyme of luchtweginfecties


Wanneer Azitromycine bij een apotheek kopen?

Azitromycine valt onder de zogenaamde macrolide-antibiotica: medicijnen die bacteriële infecties bestrijden. Een Azitromycine antibioticakuur werkt snel, geeft weinig bijwerkingen en duurt meestal maar enkele dagen. Met dit geneesmiddel bent u snel verlost van gezondheidsklachten die het gevolg zijn van een bacteriële infectie. Apotheken die met Dokteronline.com samenwerken hebben Azitromycine standaard in het assortiment onder de namen Zithromax en Azitromycine.

Azitromycine: bij chlamydia, Lyme, bronchitis

Azitromycine heeft een breedspectrumwerking: het doodt diverse soorten bacteriën. Artsen schrijven dit geneesmiddel voornamelijk voor bij de volgende aandoeningen:
  • Luchtweginfecties zoals bronchitis, longontsteking, middenoorontsteking, bijholteontsteking;
  • Chlamydia: een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) waarbij men last heeft van een ontstoken plasbuis (mannen) of pijn en jeuk aan de vagina (vrouwen);
  • Ziekte van Lyme: wordt veroorzaakt door de beet van een teek die besmet is met de Lyme-bacterie.
Bij Chlamydia en de ziekte van Lyme hoeft u zich in eerste instantie niet ziek te voelen. Toch is het belangrijk deze infecties te behandelen: in een gevorderd stadium kunnen er ernstige gezondheidsklachten of complicaties optreden. Tijdig Azitromycine bij een samenwerkende apotheek bestellen kan voorkomen dat deze aandoeningen zich verder ontwikkelen.

Hoe werkt een Azitromycine antibioticakuur?

Het voordeel van Azitromycine is dat het middel snel en grondig werkt. De werkzame stof azitromycine wordt direct opgenomen in de weefsels en blijft lang actief in het lichaam. Daarom hoeft het medicijn meestal slechts eenmaal per dag te worden ingenomen en zijn de kuren over het algemeen kort. Zoals bij elke antibioticakuur is het belangrijk dat u de kuur Azitromycine helemaal afmaakt. Alleen dan krijgt het medicijn genoeg tijd om alle bacteriën te doden. U kunt bij samenwerkende apotheken Azitromycine kopen in de volgende varianten:
  • Azitromycine tabletten (2 of 3 stuks à 500 mg);
  • Azitromycine drank (30 ml à 200 mg per 5 ml);
  • Zithromax capsules (4 of 6 stuks à 250 mg).

Het gebruik van Azitromycine

Azitromycine is eenvoudig in gebruik. De tabletten en capsules (Zithromax) moeten in hun geheel worden doorgeslikt met wat vloeistof. Het drankje moet voor gebruik goed worden geschud en kan met behulp van het maatbekertje worden ingenomen. U kunt Azitromycine voor, tijdens of na de maaltijd innemen. Wilt u Azitromycine bij een apotheek bestellen? Lees dan voor gebruik de bijsluiter aandachtig. Het is ook altijd belangrijk om de aanwijzingen van een arts op te volgen. Een paar belangrijke zaken die u moet weten over de behandeling met Azitromycine:
  • Dit medicijn kan een wisselwerking met andere medicijnen hebben. Breng een arts daarom altijd op de hoogte van de medicatie die u gebruikt;
  • Azitromycine geeft over het algemeen weinig bijwerkingen. U kunt heel soms last krijgen van maagdarmklachten, hoofdpijn of een schimmelinfectie van de slijmvliezen.
Raadpleeg voor overige bijwerkingen en waarschuwingen de bijsluiter.

Azitromycine kopen bij samenwerkende apotheken

Lijdt u aan een ontsteking van de luchtwegen, chlamydia, de ziekte van Lyme of een andere bacteriële infectie? Azitromycine kopen bij de samenwerkende apotheken is een goede remedie. Blijf niet te lang rondlopen met een bacteriële infectie. Bestel Azitromycine of Zithromax vandaag nog via een online arts consult bij een samenwerkende apotheek. U hebt de medicijnen dan al binnen 1 tot 3 werkdagen in huis.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.