Beclometason

Beclometason is een medicijn voor op de huid. Het werkzame ingrediënt beclometason is een sterk werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat een ontstoken huid weer rustig maakt. Meer info

Kosten product + consult + servicekosten va € 239,70

Belangrijk! Wij bieden zelf geen producten aan, maar bieden de mogelijkheid een behandeling aan te vragen (eventueel met medicijnen).

Mocht u een behandeling met bepaalde medicijnen wensen, dan kunt u die medicijnen bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Wat is Beclometason?

Beclometason is een medicijn voor op de huid. Het werkzame ingrediënt beclometason is een sterk werkend bijnierschorshormoon (corticosteroïd) dat een ontstoken huid weer rustig maakt. U kunt Beclometason bij uw eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven hormoonzalf voor bij huidklachten als gevolg van eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen. De symptomen die daarmee gepaard gaan, zijn onder andere:

  • Rode en/of verdikte plekken op de huid;
  • Schilferende en/of jeukende plekken op de huid;
  • Bultjes of pukkeltjes die jeuken of vochtig zijn;
  • Droge huid.

Beclometason remt de ontstekingsreacties van de huid, waardoor de klachten afnemen of verdwijnen. De huid wordt soepeler en minder droog en rood, en de jeuk vermindert.

Hoe gebruikt u Beclometason?

Beclometason is verkrijgbaar als crème. De crème is geschikt voor een normale tot vochtige huid (bijvoorbeeld bij nattend eczeem). Breng het medicijn altijd dun aan op de huid en wrijf totdat het product door de huid is opgenomen. Laat het medicijn niet in uw ogen komen en was na het aanbrengen altijd direct uw handen. Gebruikt u naast dit medicijn ook een crème of zalf om de huid vet te houden? Breng dit product dan eerst aan en wacht 10 tot 15 minuten voordat u Beclometason gaat smeren. Gebruik hormoonzalf altijd zo kort mogelijk. Zodra de klachten verminderen, kunt u het medicijn minder vaak aanbrengen. Een arts kan u hierover adviseren.

Dosering

Een arts weet hoe vaak en hoe lang u dit medicijn moet blijven gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: een- tot tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met wat crème.

Gebruik dit medicijn niet bij kinderen tenzij een arts dit adviseert. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Hoewel de meeste mensen dit geneesmiddel goed verdragen, treden er soms bijwerkingen op bij het gebruik van Beclometason. Het gaat dan om klachten als:

  • Huidirritatie op de behandelde plek;
  • Dunner worden van de huid, of het ontstaan van striae, acne of haargroei op de behandelde plekken (bij langdurig gebruik).

Overleg met een arts of apotheker als u last krijgt van bijwerkingen. Meer informatie over de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Beclometason is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet:

  • Als u overgevoelig bent voor beclometason of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Om huidaandoeningen met een andere oorzaak te behandelen. Beclometason is geen medicijn tegen bijvoorbeeld acne of rosacea.

Gebruikt u verder nog medicijnen voor op de huid? Een arts weet hoe en of u deze kunt combineren met Beclometason.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Beclometason niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij een arts dit uitdrukkelijk adviseert. Dit medicijn beïnvloedt uw reactievermogen niet. Er geldt geen waarschuwing betreffende het gebruik van alcohol.