Buccastem

Buccastem

Buccastem is een medicijn dat helpt bij misselijkheid. De werkzame stof prochloorperazine blokkeert bepaalde receptoren in het braakcentrum van de hersenen, waardoor misselijkheid en de braakreflex geremd worden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Buccastem?

Buccastem is een medicijn dat helpt bij misselijkheid. De werkzame stof prochloorperazine blokkeert bepaalde receptoren in het braakcentrum van de hersenen, waardoor misselijkheid en de braakreflex geremd worden. Dit geneesmiddel is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Artsen schrijven Buccastem voor bij misselijkheid en overgeven. Deze klachten komen vaak voor bij migraine, een vorm van ernstige hoofdpijn die vaak gepaard gaat met misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid, soms vooraf gegaan door storingen in het gezichtsveld. Buccastem helpt ook bij reisziekte en andere vormen van misselijkheid.

Hoe gebruikt u Buccastem?

De tablet Buccastem mag niet worden fijngekauwd of doorgeslikt. Plaats de tablet op een willekeurige plek onder uw bovenlip tegen het tandvlees. De tablet wordt zachter en blijft kleven aan het tandvlees. Raak de tablet niet aan met uw tong: het is de bedoeling dat de tablet heel langzaam oplost. Dit proces duurt ongeveer een tot twee uur. Neem Buccastem na de maaltijd, zodat u de eerste twee uur niets hoeft te eten of drinken. In de bijsluiter leest u meer over het gebruik van Buccastem.

Dosering

Tenzij een arts anders bepaalt, is de gebruikelijke dosering van Buccastem als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: zo nodig tweemaal daags 1 tot 2 tabletten laten oplossen onder de bovenlip.
Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Gebruik dit geneesmiddel niet langdurig zonder overleg met een arts. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. Bij gebruik van Buccastem kunt u onder andere de volgende onbedoelde klachten ervaren:

  • Duizeligheid;
  • Slaperigheid of slapeloosheid;
  • Droge mond;
  • Nervositeit;
  • Huiduitslag.
Heeft u veel last van deze of andere klachten, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Buccastem is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik deze tabletten niet als u:

  • Overgevoelig bent voor prochloorperazine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een lever- of bloedziekte;
  • Lijdt aan glaucoom, epilepsie of de ziekte van Parkinson;
  • Lijdt aan een prostaataandoening.
Overleg met een arts of u Buccastem veilig kunt gebruiken als u bejaard bent of als u een verhoogde kans heeft op de vorming van een bloedprop in de aderen (bijvoorbeeld door roken, diabetes, gebruik van bepaalde medicijnen, of als u een familielid heeft met deze aandoening).

Vertel een arts altijd welke medicijnen u nog meer gebruikt. Buccastem heeft een wisselwerking met diverse andere geneesmiddelen, waaronder sommige kalmerende middelen en bloeddrukverlagers. Een arts weet om welke medicijnen het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Buccastem uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan slaperigheid, duizeligheid of nervositeit veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hierdoor of om andere redenen niet alert bent.

Combineer Buccastem niet met alcohol. Sterke drank kan bijwerkingen als duizeligheid en slaperigheid uitlokken of verergeren.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Buccastem

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven