Buscopan

Buscopan

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Buscopan is een kramp-opheffend geneesmiddel. De werkzame stof butylscopolamine verslapt de gladde spieren in het maagdarmkanaal. Hierdoor verminderen maag- en darmkrampen. Buscopan is zonder recept van uw eigen huisarts verkrijgbaar als tablet en als zetpil. Meer info

Laagste prijs
€ 5,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Bitcoin
  • Sofort
  • Zelf overboeken

Wat is Buscopan?

Buscopan is een kramp-opheffend geneesmiddel. De werkzame stof butylscopolamine verslapt de gladde spieren in het maagdarmkanaal. Hierdoor verminderen maag- en darmkrampen. Buscopan is zonder recept van uw eigen huisarts verkrijgbaar als tablet en als zetpil. U kunt Buscopan online bestellen bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het product voor gebruikt?

Buscopan wordt gebruikt bij buikpijn als gevolg van krampen in het maagdarmkanaal. Artsen adviseren dit middel vaak bij het prikkelbaredarmsyndroom, ook wel een spastische dikke darm genoemd. Bij deze aandoening is er langdurig sprake van (soms hevige) krampen en pijn in de buik. Ook heeft de patiënt vaak last van problemen met de stoelgang, zoals afwisselende obstipatie en diarree, winderigheid, een opgezette buik of slijm bij de ontlasting. Buscopan zorgt ervoor dat de klachten verminderen. Het werkt direct in op de darmen en geeft daardoor snel resultaat.

Hoe gebruikt en doseert u Buscopan?

De samenwerkende drogisten hebben Buscopan online verkrijgbaar als tablet en als zetpil. Slik de tablet in zijn geheel door met wat water of melk. De zetpillen zijn bedoeld voor anaal gebruik. In de bijsluiter leest u hoe u de zetpil moet inbrengen. De gebruikelijke dosering van Buscopan is als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: drie- tot vijfmaal daags 1 tot 2 tabletten of zetpillen á 10 mg.
Voor kinderen zijn er zetpillen met een lagere sterkte (7,5 mg) verkrijgbaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Net als andere medicijnen, kan Buscopan bijwerkingen geven. De klachten die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:

  • Huiduitslag, jeuk of andere huidreacties;
  • Versnelde hartslag;
  • Droge mond.
Overleg met een arts als u veel of langdurig last heeft van bijwerkingen. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit product niet gebruiken?

Gebruik Buscopan niet als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen, als u lijdt aan de spierziekte myasthenia gravis of de darmafwijking megacolon, of als u een darmafsluiting heeft. Overleg met een arts over het gebruik van Buscopan als u last heeft van andere gezondheidsklachten. Gebruikt u verder nog medicijnen, breng dan een arts daarvan op de hoogte: Buscopan heeft een wisselwerking met bepaalde geneesmiddelen. Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan mag u Buscopan alleen in overleg met een arts gebruiken. In de bijsluiter leest u meer over deze onderwerpen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Buscopan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven