Candesartan

Candesartan

Candesartan (cilexetil) is een zogenaamde angiotensine II-receptorantagonist. Deze stof werkt in op de bloedvaten, zodanig dat deze zich ontspannen en dus verwijden. Op deze manier wordt de bloeddruk verlaagd. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Candesartan?

Candesartan (cilexetil) is een zogenaamde angiotensine II-receptorantagonist. Deze stof werkt in op de bloedvaten, zodanig dat deze zich ontspannen en dus verwijden. Op deze manier wordt de bloeddruk verlaagd. Ook zorgt dit ervoor dat het hart gemakkelijker bloed door uw hele lichaam kan pompen.

Waar wordt Candesartan voor gebruikt?

Candesartan (cilexetil) wordt onder andere gebruikt om hypertensie (een verhoogde bloeddruk) te behandelen. Daarnaast kan het worden voorgeschreven bij volwassen patiënten die last hebben van hartfalen door een verzwakte hartspier.

Hoe gebruikt u Candesartan?

U gebruikt Candesartan (cilexetil) altijd volgens de aanwijzingen van uw arts of apotheker. Candesartan cilexetil kan worden ingenomen met of zonder voedsel; neem de tabletten wel altijd in met water.

Voor behandeling van een verhoogde bloeddruk is de gebruikelijke dosering 8 mg. Afhankelijk van uw behoeften kan een arts een lagere dosering (4 mg) of een hogere dosering (16 of 32 mg) voorschrijven. Vaak wordt een zeer lage dosering gebruikt bij patiënten met lever- of nierklachten of overmatig vochtverlies. Een hogere dosering wordt toegepast wanneer het effect op de bloeddruk niet hoog genoeg is, evenals bij sommige negroïde patiënten die een verlaagde reactie kunnen vertonen op het medicijn.

Bij behandeling van hartfalen met Candesartan is de begindosis meestal 4 mg. Deze dosis kan door een arts worden verhoogd tot eenmaal per dag 32 g; de dosis wordt dan steeds na 2 weken verdubbeld. Ter behandeling van hartfalen kunnen door uw arts bovendien andere medicijnen worden voorgeschreven in combinatie met Candesartan cilexetil, zoals ACE-remmers (dit hoeft niet altijd).

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen van Candesartan (cilexetil) zijn duizeligheid, hoofdpijn en een lage bloeddruk. Ook kunnen bepaalde bloedwaarden veranderen, zoals het kaliumgehalte; wanneer dit ernstig is kunt u zich moe of zwak voelen en last krijgen van een onregelmatige hartslag en tintelingen.

Zeldzame bijwerkingen van Candesartan (cilexetil) zijn onder andere luchtweginfecties, zwelling van het gezicht, de lippen en de tong, en hevige jeuk. Stop bij deze verschijnselen direct met gebruik van het geneesmiddel en raadpleeg een arts.

Aandachtspunten bij gebruik van Candesartan

  • Candesartan cilexetil is niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap, omdat er problemen op kunnen treden tijdens de ontwikkeling van de baby.
  • Door gebruik van Candesartan kunt u zich duizelig of zwak voelen; u kunt dus beter geen auto rijden of zware machines bedienen
  • Wees voorzichtig met gebruik van alcohol in combinatie met Candesartan (cilexetil).
  • Candesartan tabletten bevatten lactose en zijn dus niet geschikt voor patiënten met lactose-intolerantie.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Candesartan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven