Canesten Gyno

Canesten Gyno

Canesten Gyno bevat clotrimazol, een geneesmiddel dat schimmels en gisten doodt. De producten van Canesten Gyno zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in en rond de vagina ter behandeling van een vaginale schimmelinfectie. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Canesten Gyno?

Canesten Gyno bevat clotrimazol, een geneesmiddel dat schimmels en gisten doodt. De producten van Canesten Gyno zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in en rond de vagina ter behandeling van een vaginale schimmelinfectie. Canesten Gyno is uitsluitend op recept verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Veel vrouwen hebben regelmatig last van een vaginale schimmelinfectie. Deze aandoening is te herkennen aan klachten als toegenomen vaginale afscheiding (witte vloed), jeuk in de vagina en/of aan de schaamlippen en een rode, geïrriteerde huid. De infectie wordt veroorzaakt door schimmels en gisten die op de huid leven, zoals de candida albicans. Als de vaginale flora verstoord is, kunnen deze organismen de overhand krijgen. Canesten Gyno zorgt ervoor dat de schimmels en gisten gedood worden, waardoor de symptomen verdwijnen.

Hoe gebruikt u Canesten Gyno?

Canesten Gyno is verkrijgbaar als vaginale tablet en als crème. De tabletten en crème moeten met behulp van de bijgeleverde applicator in de vagina worden aangebracht. Doe dit ’s avonds als u naar bed gaat. Het medicijn kan dan de hele nacht inwerken. In de bijsluiter leest u hoe u de applicator precies moet gebruiken. De crème kan aanvullend gebruikt worden op de buitenkant van de vagina en de schaamlippen om jeuk en pijn te behandelen. Gebruik Canesten Gyno niet als u menstrueert: het product kan dan minder goed zijn werk doen.

Let op: clotrimazol kan tot 2 dagen na gebruik het rubber in condooms en pessariums aantasten, waardoor deze sneller scheuren!

Dosering

Tenzij een arts anders bepaalt, is de gebruikelijke dosering van Canesten Gyno als volgt:

  • Vrouwen van 16 jaar en ouder: gedurende 3 dagen voor het slapen gaan 1 dosis crème of 1 vaginale tablet in de voorgeschreven sterkte aanbrengen in de vagina.
Raadpleeg een arts als uw klachten na zeven dagen nog niet verminderd zijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Canesten Gyno crème en vaginale tabletten worden over het algemeen zonder problemen verdragen. Een enkele keer kunnen bijwerkingen optreden, waaronder:

  • Een branderig gevoel of jeuk in de vagina vlak na het aanbrengen van het product.
Overleg met een arts als u erg veel last heeft van deze of andere bijwerkingen. In de bijsluiter staat meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Canesten Gyno is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit antischimmelmiddel niet als u:

  • Overgevoelig bent voor clotrimazol of voor een van de overige gebruikte bestanddelen;
  • Klachten heeft die duiden op een andere gynaecologische aandoening, zoals sterk ruikende vaginale afscheiding, pijn in de onderbuik en/of bij het plassen, zweren of blaren in de schaamstreek of abnormale bloedingen. Canesten Gyno is in dat geval misschien niet het juiste geneesmiddel.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

U kunt dit medicijn zonder bezwaar gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Bij een zwangerschap wordt het gebruik van de applicator afgeraden. Gebruik in dat geval bij voorkeur de vaginale tablet, die u met een vinger aanbrengt in de vagina.

Canesten Gyno heeft geen invloed op uw rijvaardigheid.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft het gebruik van alcohol.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Canesten Gyno

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven