Canesten Gyno

Schimmelinfectie


Een schimmelinfectie is een uitbraak van schimmels die klachten geeft. Het kan gebeuren dat schimmels, die van nature alom aanwezig zijn, zich plots massaal gaan vermenigvuldigen. Dit kan door verschillende oorzaken optreden.

Symptomen van een schimmelinfectie

De meest voorkomende symptomen bij een infectie zijn jeuk, brandend gevoel, afscheiding, rode plekken en uitslag en/of huidkloven (bij een infectie van de huid).

Soorten schimmelinfectie

Er is een onderscheid in schimmelinfectie van de huid, zoals voetschimmel (zwemmerseczeem) en een inwendige schimmelinfectie. Op de huid zijn van nature schimmels aanwezig. Soms kunnen deze massaal gaan groeien. Er is dan sprake van een schimmelinfectie. De meest voorkomende soort is voetschimmel.

Een inwendige schimmelinfectie die veel voorkomt is de vaginale schimmelinfectie. Deze wordt veroorzaakt door de schimmel candida albicans. Wanneer er een onbalans in de vagina is, kan deze schimmel gaan woekeren en een infectie veroorzaken. Symptomen zijn o.a. jeuk, overvloedige witte afscheiding en roodheid.

Schimmelinfectie behandelen

Hoewel een schimmelinfectie doorgaans ongevaarlijk is, kan het wel klachten geven. Veel mensen kiezen daarom voor behandeling. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken om een schimmelinfectie te behandelen. Deze zorgen ervoor dat de schimmel niet verder groeit, waardoor hij door het lichaam bestreden kan worden. Deze middelen kunt u online bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com bestellen.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.