Caverject (Alprostadil)

Caverject pen


Wat is het?

Caverject is een erectiemiddel: het wordt toegepast bij impotentie. De Caverject pen (ook bekend als Caverject Impulse Dual Chamber system) bestaat uit een injectienaald en een patroon dat gevuld is met alprostadil. Deze werkzame stof wordt rechtstreeks in de zwellichamen van de penis geïnjecteerd. Caverject heft doorbloedingsproblemen (de belangrijkste oorzaak van impotentie) in de penis op, waardoor er weer een volledige erectie tot stand kan komen. Het voordeel van Caverject is dat het lokaal kan worden toegepast. De rest van het lichaam wordt daardoor niet belast met medicijnen. Bovendien werkt dit geneesmiddel sneller dan een erectiemiddel in tabletvorm.

Waar wordt het voor gebruikt?

We spreken van impotentie of erectieproblemen als de penis niet stijf wordt of blijft, ondanks seksuele opwinding. Vaak is er bij impotentie sprake van een doorbloedingsstoornis in de penis. Caverject pakt dit probleem in de kern aan. De werkzame stof alprostadil lijkt op het lichaamseigen prostaglandine E1. Het zorgt ervoor dat de bloedvaten in de penis zich verwijden en werkt spierontspannend in de zwellichamen van de penis. De zwellichamen kunnen hierdoor beter volstromen met bloed. Het resultaat: een stevige erectie waarmee u weer kunt genieten van een onbezorgde vrijpartij.

Hoe gebruikt u de Caverject pen?

De Caverject pen is bedoeld voor eenmalig gebruik. Het systeem bevat een injectienaald en een patroon dat gevuld is met een poeder en een steriele injectievloeistof (dual chamber). De Caverject pen is na enkele handelingen klaar voor gebruik. De poeder en vloeistof worden automatisch bij elkaar gevoegd. In de bijsluiter staat stap voor stap beschreven hoe de Caverject pen werkt en hoe u de werkzame stof in de penis moet injecteren. Volg deze aanwijzingen nauwkeurig op en gooi de Caverject pen na gebruik weg.

Dosering

Caverject is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:
  • Volwassenen: Eenmaal daags 15 tot 5 minuten voor aanvang van de seksuele activiteit 1 dosis Caverject vloeistof injecteren in de penis volgens de gebruiksaanwijzing.
Gebruik Caverject eenmaal per 24 uur, en niet vaker dan driemaal per week. De Caverject pen is niet geschikt voor mannen jonger dan 18 jaar. Dit geneesmiddel mag niet door vrouwen worden gebruikt.

Bijwerkingen

Het gebruik van Caverject kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:
  • Een branderig gevoel in de penis na het inspuiten van de vloeistof. Dit verdwijnt na verloop van tijd;
  • Duizeligheid;
  • Hoofdpijn.
Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Rijvaardigheid/alcohol

Caverject kan soms duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft totdat de klachten zijn verdwenen.

Alcohol heeft een negatieve uitwerking op het krijgen van een erectie. Matig of staak daarom uw inname van alcoholische dranken als u dit geneesmiddel gebruikt. Zo werkt Caverject optimaal.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.