Caverject (Alprostadil)

Waar moet u op letten?


Caverject is een effectief middel om een erectie op te wekken. Het wordt vaak voorgeschreven wanneer erectiepillen niet werken. Caverject wordt geïnjecteerd in een zwellichaam in de penis en kunt u zelf uitvoeren. Hoewel het een veilig middel is, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten voor gebruik.

Voorzorgen

Injecteer steeds op een andere plek, spuit de ene keer in de linkerzijde van de penis en de andere keer in de rechterzijde. Wissel het af.

Het is mogelijk dat na injectie van Caverject de erectie langer aanhoudt dan gewenst. Mocht de erectie langer dan 4 uur aanhouden, neem dan contact op met een arts. Voor het starten van de behandeling zal een arts bepalen welke maatregel gehanteerd dient te worden, mocht dit voorkomen.

Regelmatige controle van de penis wordt aanbevolen. Een eventuele toename van het bindweefsel kan op deze manier snel worden herkend. Stop met het gebruik van Caverject als u merkt dat de penis een afwijkende vorm krijgt of wanneer u verhardingen voelt. Uw arts zal u advies geven.

Ben ervan bewust dat Caverject niet beschermt tegen SOA’s. Zorg dat u veilig seks heeft om besmetting te voorkomen.

Gebruik Caverject niet in combinatie met andere medicatie tegen erectiestoornissen. Mogelijk geeft dit wisselwerkingen en heeft het invloed op het resultaat.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.