Cetirizine

Hooikoorts


Veel mensen kijken op tegen de periode waarin grassen, bomen en planten beginnen te groeien. In deze periode krijgen veel mensen last van hooikoorts. Het hooikoortsseizoen valt vaak tussen februari en september. Het hoogtepunt ligt vaak in de maanden mei en juni. Vooral met droog weer kunnen mensen verschijnselen van hooikoorts krijgen.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie. Bij deze allergie is er sprake van overgevoeligheid van het afweersysteem. Het lichaam geeft een reactie als het in aanmerking komt met bepaalde stoffen, allergenen. Dit is een bestanddeel van een stof die mogelijk allergische reacties veroorzaakt. Vaak zijn deze stoffen afkomstig van pollen (stuifmeel van grassen, planten en bomen). Maar ook huismijt stof is een oorzaak. Het afweermechanisme raakt van streek en produceert de antistof histamine. Hierdoor verwijderen bloedvaten en komt vocht vrij.

Veel voorkomende verschijnselen bij hooikoorts zijn geïrriteerde neus en ogen, jeuk, verstopte of lopende neus, niezen en benauwdheid.

Medicijnen tegen hooikoorts

Om de klachten van hooikoorts te verminderen zijn er verschillende medicijnen. Cetirizine, Prevalin en Xyzal zijn hier voorbeelden van. Het is ook mogelijk om via inenting de gevoeligheid voor allergenen weg te nemen. Dit heet immunotherapie (allergievaccinatie). Het pakt de oorzaak van het probleem aan.

Tips bij hooikoorts

  • Maak regelmatig uw huis schoon om huismijt zo veel mogelijk te bestrijden en te voorkomen.
  • Draag een zonnebril als bescherming tegen de pollen.
  • Neem een douche voor het slapen gaan en was regelmatig uw haar.
  • Verstandig is om deuren en ramen in het hooikoortsseizoen zoveel mogelijk dicht te laten.
  • Bomen als de berk, beuk, els en eik staan bekend om de pollen. Vermijd deze bomen en andere planten die pollen verspreiden.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.