Champix

Champix

Champix is een ontwenningsmiddel dat het stoppen met roken makkelijker maakt. Dit geneesmiddel bevat geen nicotine, maar werkt op basis van varenicline. Deze stof zorgt ervoor dat de hersenen minder verlangen naar nicotine en het vermindert tegelijkertijd de ontwenningsverschijnselen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Champix?

Champix is een ontwenningsmiddel dat het stoppen met roken makkelijker maakt. Dit geneesmiddel bevat geen nicotine, maar werkt op basis van varenicline. Deze stof zorgt ervoor dat de hersenen minder verlangen naar nicotine en het vermindert tegelijkertijd de ontwenningsverschijnselen. De overgang naar niet roken verloopt hierdoor minder heftig. Het medicijn vergroot de kans op slagen. Veel mensen zijn met behulp van Champix definitief gestopt met roken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Champix wordt gebruikt bij het stoppen met roken.

Hoe gebruikt u Champix?

Een ontwenningskuur duurt 12 weken. U begint Champix tabletten te slikken terwijl u nog rookt. Op die manier kan er alvast een spiegel van de werkzame stof worden opgebouwd en merkt het lichaam minder van het dalende nicotinegehalte. Het is de bedoeling dat u twee weken na aanvang van de kuur stopt met roken. In de Champix bijsluiter wordt het stappenplan duidelijk uitgelegd.

Neem de tabletten Champix zonder te kauwen in op vaste tijdstippen. Dit mag zowel voor als na de maaltijd.

Dosering

Champix wordt als volgt gedoseerd:

  • Week 1: gedurende 3 dagen eenmaal daags 1 tablet à 0,5 mg. Hierna gedurende 4 dagen tweemaal daags 1 tablet à 0,5 mg.
  • Week 2 tot en met week 12: tweemaal daags 1 tablet Champix à 1 mg.
Na 12 weken mag de kuur herhaald worden in overleg met een arts. Champix is niet geschikt voor kinderen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Champix kunnen er bijwerkingen ontstaan die lijken op ontwenningsverschijnselen. De klachten die u kunt ervaren zijn onder andere:

  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn, diarree of verstopping;
  • Hoofdpijn;
  • Slapeloosheid;
  • Toegenomen eetlust.
Meestal verdwijnen of verminderen de bijwerkingen na een paar dagen. Krijgt u last van ernstige bijwerkingen zoals depressiviteit of stemmingswisselingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u Champix niet gebruiken?

Champix is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit ontwenningsmiddel niet als u:

  • Overgevoelig bent voor varenicline of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • Jonger bent dan 18 jaar.
Overleg met een arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt als u lijdt aan een psychische aandoening, epilepsie of een andere ziekte. Champix kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen u gebruikt, zodat een arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Champix niet tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Champix kan uw reactievermogen beïnvloeden: dit geneesmiddel veroorzaakt soms vermoeidheid, slaperigheid of moeite met coördinatie. Rijd geen auto als u hier last van heeft.

U kunt bij gebruik van Champix gewoon alles eten en drinken.

Champix bestellen

Wilt u na het lezen van de bovenstaande informatie ook stoppen met roken, dan kunt u Champix bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek. U heeft geen recept van uw eigen huisarts nodig: wij brengen u in contact met een samenwerkende arts voor een online consult. Deze schrijft vervolgens een online recept voor u uit. De bestelling wordt vervolgens geplaatst bij een samenwerkende apotheek die het middel direct naar u toe stuurt. Veilig en discreet.

Reviews (23)
4.5 / 5 gebaseerd op 23 reviews

Top

Erik Vet (5/5)
Utrecht, 05-04-2017

Vanaf 12 13 jaar gerookt nu bijna 50 meerdere malen geprobeerd te stoppen echter nooit gelukt. Nu een paar weken aan de champix en de eerste week gestopt met roken, zonder ook maar de minste behoefte te hebben aan zo een stink stok. Wat een Top middel

Heerlijk

Aad (5/5)
Kwintsheul, 01-11-2016

Naar een aantal jaar iedere keer gedacht te hebben van ik wil wel een stoppen met roken maar nooit de kracht gehad om het tedoen. Nu ruim 2 weken champix en een week rookvrij bevalt het mij prima. Geen klachten en moeiteloos kunnen stoppen. Dit had ik veel eerder moeten doen kan het iedereen aanraden die ook met de gedachten loopt van ik wil wel eens stoppen met roken.

Eindelijk

Hans (5/5)
Culemborg, 31-08-2016

Ik ben 59 jaar en 42 jaar gerookt, sinds 2 juni van dit jaar gestopt.En het koste mij weinig moeite om te stoppen. Zag er behoorlijk tegen op. Heb geen sigaret meer aangeraakt ik rookte 2 pakjes zware shag per week. Had dit jaren eerder moeten doen. Weinig tot geen bij verschijnselen alleen droom ik veel, en soms erg aparte dromen. Ik kan gerust zeggen dat Champix een uitkomst voor mij is om te stoppen met roken.

Champix is geweldig

Rob (5/5)
Rotterdam, 17-05-2016

Ik heb 28 jaar zwaar gerookt en ben 3,5 jaar geleden gestopt met Champix. Daarna nooit meer een sigaret aangeraakt. Champix is een geweldig hulpmiddel en kan het iedereen die wil stoppen met roken aanbevelen.

Champix GEWELDIG !!!

K.H. de Jong (5/5)
Heeg, 15-04-2016

Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat mijn vrouw en gestopt zijn met roken na plm. 47 jaar te hebben gerookt. Ik rookte ongeveer 300 sigaretten per week en mijn vrouw plm. 150 per week. Dankzij het gebruik van Champix zijn wij destijds direct gestopt met roken. Ik heb toen plm. 1 1/2 week Champix gebruikt en mijn vrouw ongeveer 3 weken. Het was best wel moeilijk soms maar wij deden elke week € 50,00 in een (spaar)pot als beloning anders waren we dit kwijt geweest aan het kopen van sigaretten. We hebben dit ongeveer 4 jaar gedaan en van dit geld hele mooie reizen gemaakt. Wij zijn nog elke dag (Champix) dankbaar dat we gestopt zijn.

free

Patrick Stippel (5/5)
Hengelo, 08-02-2016

Na 27 jaar roken gewoon gestopt terwijl ik dit niet eens wou,en er ook achter stond. Het was op aanraden van de longspecialist. Ik dacht ik begin eraan met in mijn achterhoofd dat ik toch niet wou stoppen maar dit deed voor de goede orde. Iik ging ervan uit dat ik me zou moeten melden met de mededeling dat het stoppen niet was gelukt en dus door zou gaan met het roken. Maar tot mijn verbazing en tegen mijn zin in,kreeg ik daadwerkelijk minder behoefde om te roken. Als ik rookte smaakte het niet meer en ben dus nu uiteindelijk gestopt zonder moeite.ik ben nu 37 dagen rookvrij ten tijde van het schrijven van deze review. ge-wel-dig

Geweldig

Anton de Vries (5/5)
Drachten, 03-02-2016

Een collega wilde stoppen, begon met champix, de hele kuur, maar gebruikte maar de helft van de tabletten, en was er vanaf. De andere helft gaf hij mijn vrouw, dus ook halve dosering, en ook die was er vanaf :) Ze had nog 6 pilletjes over, de lichtste, die heb ik ook nog een door midden gebroken, dus 12 lichte tabletjes op gemaakt, en zonder problemen of ontwenningsverschijnselen na meer dan 40 jaar gestopt met roken. Wonderspul!

Gestopt

Hans (4/5)
Anoniem, 26-10-2015

5 jaar geleden (!!!!!!!) succesvol gestopt met Champix...... Nooit meer een sigaret aangeraakt.

champix

stevie (4/5)
dordrecht, 08-09-2015

2maanden 11dagen en 5uur ben ik gestopt met roken dankzij CHAMPIX!!!

Eindelijk

Jin (5/5)
Sliedrecht, 22-06-2015

Ik ben eigenlijk niet van de reviews, maar voor Champix maak ik graag een uitzondering. Ik ben zon roker die na de startverpakking dus nog steeds rookte! Na 30 jaar, 1 pakje per dag is het uiteindelijk toch gelukt. Na de startverpakking ben ik gewoon aan de vervolgverpakking begonnen, want ik had al wel grotere tussenpozen in het verlangen naar een sigaret. Na anderhalve week, dus 3,5 week na het beginnen met Champix ben ik helemaal gestopt. Nu al 2 weken, zonder problemen rookvrij. En ... Het lijkt wel of ik ook minder behoefte heb aan eten, dus gelijk aan het South Beach dieet gegaan en veel meer gaan bewegen. In die 2 weken dus ook al 4 kilo kwijt. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kan dus echt. Ik dacht na eindeloze stoppogingen die meestal nog dezelfde dag eindigden, dat het mij nooit zou lukken. Een aanrader voor iedereen, en ook al lukt het niet met de startverpakking, er staat ook ergens in de bijsluiter dat je als het binnen 2 weken niet lukt, je dan een moment kunt kiezen binnen de 5 weken. Geef dus niet te snel op! Succes!

Bevrijd van het roken.

Gerben (4/5)
Utrecht, 05-05-2015

Geen idee of het echt de champix was of dat het soort van geloven in de werking was (ik denk het eerste overigens), maar met de startverpakking van het roken afgekomen. Mijn hunkering naar het roken was niet te vergelijken met mijn eerdere stoppogingen waardoor ik het opeens volhield. Op de 8e dag gestopt met het roken (daarvoor al veel minder) en na de 11e dag geen pil meer genomen omdat ik me erg goed voelde en dat ik voelde dat ik de kracht had dit door te zetten. En dat lukt. Afgezien van wat uitslag tijdens het nemen van de champix geen bijwerkingen gehad. Champix gaf me net dat zetje wat me over de drempel heeft geholpen dus ja, ik zou het aanbevelen.

Klasse

Daan (5/5)
Zaandam, 10-12-2014

Na 26 jaar \"gezond\" roken gestopt met Champix. Kleine moeite met nauwelijks bijwerkingen. Het enige waar ik last van had, waren de soms levensechte dromen. Dat is wel even wennen. Ben alweer 5 jaar gestopt en nog steeds geen behoefte gehad. Zonder problemen sta ik tussen de rokers. Iedere roker, die wilt stoppen, raad ik het aan. Doen!!

Al 40 jaar roker , hallf pakje per dag...

Jesse (4/5)
Amsterdam, 04-12-2014

Ben net in de tweede week van Champix waarbij 2x per dag 1 mg. De trek naar een sigaret is behoorlijk afgenomen maar bij de gedachte aan een sigaret wordt het wat moeilijker. Heb sinds de 2x 0,5 mg per dag (1e week) maar ongeveer 2tot 3 sigaretten per dag gerookt... Ben erg benieuwd hoe het na de tweede week gaat.

Makkelijk stoppen

Gerard Bajor (5/5)
RIJSWIJK, 27-10-2014

Ben nu 4 weken bezig ,de pillen zijn net op. Na 2 weken definitief gestopt met roken. Na 200 Euro p/m aan shag te hebben gerookt. Weet nog niet hoe het gaat zonder pillen, maar heb er vertrouwen in. Had gedacht dat het moeilijker zou zijn. Alleen opgepast met alcohol want dan krijg je gewoon weer trek alsof je nooit bent gestopt. Voorlopig ook geen alcohol voor mij dus.

Te gek!

Sandra (5/5)
Zaandam, 26-04-2014

Ik rookte 27 jaar een pakje per dag, ik had ook helemaal geen zin om te stoppen! Ik was een zogenoemde gezonde roker, ik had nergens last van... Ik ben met de Champix gestart zonder dat ik eigenlijk wilde stoppen! Nou na 8 dagen heb ik de sigaretten vaarwel gezegd en we zijn nu anderhalf jaar verder en ik kan u vertelllen NOOIT MEER EEN PEUK VOOR MIJ! Het werkt dus ook als je er niet helemaal achter staat! Gewoon mee beginnen en het stoppen gaat dan vanzelf... LANG LEVE DE CHAMPIX!!!

wondermiddel

bert beens (5/5)
genemuiden, 19-03-2014

na bijna 50 jaar stevig gerookt te hebben enkele weken champix gebruikt.daarna gestopt.ben nu 4 maand rookvrij ging moeiteloos.ben nu wel vreselijk moe.hoop dat dat gauw overgaat.gr.bert

Stoppen met roken

Frans (5/5)
Venlo, 08-01-2014

Meer dan 35 jaar gerookt vanalles geprobeert maar nu bijna 2 jaar gestopt Met roken probleem loos met champix super middel.

zeer gechikt middel.....

M. den Herder (5/5)
Lochem, 11-02-2013

Ik heb vele jaren gerookt en sinds 6 weken slik ik champix en sta versteld wat het met me doet! Het middel helpt me vooral om de GEWOONTE te doorbreken en me te laten voelen dat er ook zeer goed te leven valt ZONDER die sigaret! Ik ben erg benieuwd wat het met me doet wanneer de champix kuur voorbij is. Maar ben nu wel overtuigd hoezeer sigaretten je leven bepalen en hoe ongelooflijk SLECHT ze voor je zijn!!!

eindelijk er van af van het roken

i van vliet (5/5)
ridderkerk, 17-10-2012

super middel rook 40 jaar minimaal 1 pakje pd ben begonnen 4 dagen o,5 mg en nu gebruik ik 2x per dag 1 mg en nergens last van alleen het pakken er naar mis ik de nicotine echt niet alleen een klein beetje misselijk na het innemen

champix is een prima middel om het roken op te geven

H. van duivenboden (4/5)
Oegstgeest, 08-08-2012

Op voorschrift van mijn huisarts ben ik enige weken geleden begonnen met het gebruik van champix. Het bevalt prima en heb totaal geen behoefte meer om een sigaret aan te raken. Het zal veel mensen die willen stoppen met roken helpen om dit medicijn te gebruiken.

een lastige stopper

matthijs (5/5)
amsterdam, 24-07-2012

na van alles te hebben geprobeerd aanbeland bij champix!!!na zowat alle bijwerkingen in de bijsluiter. na acht dagen mijn sigaretten weg gelegd, en en moet zeggen ik ben nu vier weken verder en nog steeds geen sigaret aangeraakt. zelfs geen trek tijdens een glas bier of in een cafe. en dat was toch wel een grote valkuil een andere valkuil voor mij was de kiosk voorbij lopen,als ik boodschappen ging doen. geloof mij ik heb er nog geen erg meer in dat die daar zit, terwijl ik voorheen moeite had om daaraan voorbij te komen, zonder dan een pakje peuken te kopen !!!!alleen is mij niet helemaal duidelijk of ik zomaar met champix kan stoppen of dat ik dat langzaam af moet bouwen daaromtrent ontvang ik dan ook nog graag meer info

Champix heeft me geholpen te stoppen

Bram (4/5)
Tilburg, 21-05-2012

Ik rookte al ruim 30 jaar, maar ik wilde nu echt een keer van die sigaretten af. En het is gelukt! In het begin had ik mijn twijfels..werkt het wel? krijg ik veel last van bijwerkingen? Maar het is me alles meegevallen. De zin naar sigaretten verdwijnt echt en persoonlijk weinig last van bijwerkingen. Top!

Dit was makkelijker stoppen!

Hans (4/5)
Barendrecht, 09-05-2012

Na vele vele pogingen om te stoppen met roken, is het nu (voorlopig althans :) gelukt! Door veel discipline icm champix lukte het me van de peuken af te blijven. Nu hopen dat ik nooit meer in de verleiding kom!

Product review - Champix

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven