Hoe werkt Champix?

Champix is een recept plichtig geneesmiddel dat gebruikt wordt bij het stoppen met roken. Het medicijn is sinds 2006 op de markt en wordt geproduceerd door de farmaceutische gigant Pfizer.

Champix werking

De werkzame stof in Champix is Varenicline. Dit is een ontwenningsmiddel dat in de hersenen de werking van nicotine op een aantal punten nabootst. Hierdoor hunkert het lichaam minder naar nicotine tijdens het stoppen met roken. Ook vermindert Varenicline het beloningsgevoel dat opgewekt wordt door het roken, waardoor het gemakkelijker wordt van de tabak af te blijven. Doordat Champix geen nicotine bevat. verschilt het van andere bekende producten die ingezet worden bij het stoppen met roken zoals nicotinepleisters en –kauwgum.

Afkicken van een rookverslaving is moeilijk, welke hulpmiddelen u ook gebruikt. Afhankelijk van hoelang het lichaam gewend is geweest aan nicotine, treden er heftige ontwenningsverschijnselen op wanneer u stopt met roken. Hiernaast is de mens een gewoontedier, en roken is een zeer hardnekkige gewoonte. 

Receptplichtige medicijnen

Dokteronline.com biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.