Champix

Hoe werkt Champix?


Champix is een recept plichtig geneesmiddel dat gebruikt wordt bij het stoppen met roken. Het medicijn is sinds 2006 op de markt en wordt geproduceerd door de farmaceutische gigant Pfizer.

Champix werking

De werkzame stof in Champix is Varenicline. Dit is een ontwenningsmiddel dat in de hersenen de werking van nicotine op een aantal punten nabootst. Hierdoor hunkert het lichaam minder naar nicotine tijdens het stoppen met roken. Ook vermindert Varenicline het beloningsgevoel dat opgewekt wordt door het roken, waardoor het gemakkelijker wordt van de tabak af te blijven. Doordat Champix geen nicotine bevat. verschilt het van andere bekende producten die ingezet worden bij het stoppen met roken zoals nicotinepleisters en –kauwgum.

Wondermiddel?

Helaas: Champix is geen wondermiddel om te stoppen met roken. Afkicken van een rookverslaving is moeilijk, welke hulpmiddelen u ook gebruikt. Afhankelijk van hoelang het lichaam gewend is geweest aan nicotine, treden er heftige ontwenningsverschijnselen op wanneer u stopt met roken. Hiernaast is de mens een gewoontedier, en roken is een zeer hardnekkige gewoonte.

Champix heeft echter wel bewezen een effectief hulpmiddel te zijn bij het stoppen met roken. In een studie onder 1.022 stoppers was 44% van de gebruikers van Champix na 12 weken nog gestopt. Bij de controlegroep die een neppil kreeg, was dit 18%. Ook hielp Champix om het verlangen naar een sigaret sterk te verminderen. De stoppers in dit onderzoek waren mensen die gemiddeld 24 jaar gerookt hadden en 10 of meer sigaretten per dag rookten.

Champix online bestellen

Bij Dokteronline.com geven we u niet alleen de nodige informatie over medicijnen maar brengen we u ook in contact met betrouwbare artsen. Middels een online consult schrijven zij een online recept voor Champix voor u uit. De bestelling wordt vervolgens geplaatst bij een samenwerkende apotheek die het middel direct naar u toe stuurt.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.