Clenil Modulite

Clenil Modulite

Clenil Modulite is een luchtwegbeschermer. De werkzame stof beclometason is een bijnierschorshormoon, ook wel corticosteroïde genoemd. Dit medicijn vermindert overgevoeligheidsreacties van de luchtwegen en werkt daarnaast ontstekingsremmend. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Clenil Modulite?

Clenil Modulite is een luchtwegbeschermer. De werkzame stof beclometason is een bijnierschorshormoon, ook wel corticosteroïde genoemd. Dit medicijn vermindert overgevoeligheidsreacties van de luchtwegen en werkt daarnaast ontstekingsremmend. Clenil Modulite wordt geïnhaleerd met behulp van een bijgeleverde inhalator. U kunt dit medicijn alleen op recept krijgen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?

Clenil Modulite wordt gebruikt om een aanval van benauwdheid te voorkomen. De werkzame stof beclometason maakt de luchtwegen minder gevoelig voor prikkels die een benauwdheidsaanval kunnen veroorzaken, zoals rook, de vacht van huisdieren, koude lucht of lichamelijke inspanning. Artsen schrijven deze luchtwegbeschermer voor bij astma, COPD (chronisch obstructieve longziekten) en andere luchtwegaandoeningen.

Let op: dit geneesmiddel heft een bestaande benauwdheidsaanval niet op. U heeft hiervoor een luchtwegverwijdend medicijn nodig.

Hoe gebruikt u Clenil Modulite?

De Clenil Modulite inhalator verstuift een dosis beclometason in de longen. Het is belangrijk dat u de verstuiving toedient terwijl u inademt. Op die manier komt de werkzame stof direct in de longen terecht. Houd na het inademen een paar seconden uw adem in om te voorkomen dat u het medicijn direct weer uitblaast. In de bijsluiter leest u hoe u de inhalator precies moet gebruiken en schoon kunt maken. Spoel nadat u de verstuiving(en) heeft toegediend altijd goed uw mond. Dit voorkomt het ontstaan van een schimmelinfectie in de mondholte. Gebruikt u ook een luchtwegverwijder, inhaleer Clenil Modulite dan pas daarna. De luchtwegverwijder opent de luchtwegen, waardoor Clenil Modulite beter in de longen komt.

Dosering

Clenil Modulite is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in diverse sterktes: 50 mcg, 100 mcg, 200 mcg en 250 mcg. De arts weet welke variant het beste past bij uw klachten. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Clenil Modulite als volgt:

  • Volwassenen en kinderen: tweemaal daags 1 tot 4 verstuivingen inademen.
Clenil Modulite in de sterktes 200 mcg en 250 mcg is niet geschikt voor kinderen. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Dit geneesmiddel kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen hier last van krijgt. De klachten die u bij het gebruik van de inhalator kunt ervaren zijn onder andere:

  • Schimmelinfectie in de mond- of keelholte;
  • Pijnlijke tong of zere keel;
  • Heesheid;
  • Vieze smaak in de mond.
Spoel na gebruik de mond of poets uw tanden om eventuele restjes van het medicijn te verwijderen. Dit voorkomt het ontstaan van deze bijwerkingen. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de bijwerkingen van Clenil Modulite.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Clenil Modulite is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor beclometason of een van de gebruikte hulpstoffen.
Lijdt u aan gezondheidsproblemen of gebruikt u medicijnen, overleg dan met de arts of u Clenil Modulite veilig kunt gebruiken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol

Gebruik Clenil Modulite uitsluitend in overleg met de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen beperkingen betreffende rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Clenil Modulite

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven